Пациенти отново сигнализираха за недостиг на важни медикаменти в аптеките.

...
Пациенти отново сигнализираха за недостиг на важни медикаменти в аптеките.
Коментари Харесай

Отново няма жизненоважни лекарства за бременни в аптеките

Пациенти още веднъж алармираха за дефицит на значими лекарства в аптеките. Поради неналичието на жизненоважните дози хепарин , родни лекари проведоха акция за взаимопощ сред нуждаещите си, съответно ориентирана към бременните дами с тромбофилия. Йоанна Лечева, минала през компликациите на болестта, е основател на акцията.

„ По време на двете ми бременности намирането на медикаментите беше изключтиелно мъчно. Пандемията в допълнение усложни обстановката. Затова се роди концепцията за тази самодейност. В медицински център в София сме разположили кошница, в която всеки, които има допълнително от медикаментите, може да остави , а всяка нуждаеща се жена да вземе ”, изясни Лечева в ефира на.

Репродуктивният хирург Александър Калчев добави, че казусът с дефицита на медикаменти е извънредно огромен, като и процентът на нуждаещите се бременни не е дребен.

„ Проблемът с тромбофилията е решим само посредством лекуване. За наша наслада ползата към самодейността ни е извънредно огромен ”, добавя той.

Акушер-гинекологът доктор Александърт Кобаков разяснява още, че заради неналичието на медикаментите в родните аптеки, огромна част от пациентите са принудени да си ги набират от чужбина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР