Пациенти отново сигнализираха за недостиг на важни медикаменти в аптеките,

...
Пациенти отново сигнализираха за недостиг на важни медикаменти в аптеките,
Коментари Харесай

Жизненоважни лекарства за бременни отново липсват от аптеките

Пациенти още веднъж алармираха за дефицит на значими лекарства в аптеките, съобщи Нова телевизия.

Поради неналичието на жизненоважните дози хепарин родни лекари проведоха акция за взаимопощ сред нуждаещи се. Тя е ориентирана съответно към бременните дами с тромбофилия.
Аптеките пред банкрут поради цените на тока
Предстоят банкрути на аптеки поради високите цени на тока. За това предизвести ръководителят на Националната аптечна камара Антон Вълев....
Прочети повече
Инициатор на акцията е Йоанна Лечева, минала през компликациите на болестта.

„ По време на двете ми бременности намирането на медикаментите беше изключтиелно мъчно. Пандемията в допълнение усложни обстановката. Затова се роди концепцията за тази самодейност. В медицински център в София сме разположили кошница, в която всеки, които има допълнително от медикаментите може да остави, а всяка нуждаеща се жена да вземе ”, сподели Лечева.

Репродуктивният хирург Александър Калчев добави, че казусът с дефицита на медикаменти е извънредно огромен заради броя на нуждаещите се бременни.

„ Проблемът с тромбофилията е решим само посредством лекуване. За наша наслада ползата към самодейността ни е извънредно огромен ”, добавя той.
Чака ни скок на цените на медикаментите без рецепта
Производителите на медикаменти са дали поръчка за повишаване на медикаментите в размер от 4 до 20% поради инфлацията. Това разгласи пред Нов...
Прочети повече
Акушер-гинекологът доктор Александърт Кобаков разясни, че заради неналичието на медикаментите в родните аптеки, огромна част от пациентите са принудени да си ги набират от чужбина.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР