Пациенти от Ботевград са шокирани от лошата материална база на

...
Пациенти от Ботевград са шокирани от лошата материална база на
Коментари Харесай

Болницата в Ботевград стряска с лошата си материална база



Пациенти от Ботевград са шокирани от неприятната материална база на болничното заведение в Ботевград. Персоналът дефинира многопрофилната болничното заведение в града като болница за небогати. Лечебното заведение е само на територията на общините Ботевград и Правец. Но тъй като София е на 60 км, всеки, който може да си разреши, се лекува в столицата.

Според шефа на болничното заведение доктор Красимир Крушев в лечебното заведение има доста положителни експерти. „ Доброто равнище не е външният тип на болничното заведение. Сградата и креватите не вършат болничното заведение. Болницата я вършат медицинските специалисти”, разяснява доктор Крушев пред БТВ.

По думите през април следващата година ще бъде изработен цялостен ремонт на стаите, които са в неприятно положение. Догодина ще бъде ремонтиран и течащият покрив на болничното заведение с пари от бюджета на общината. Според доктор Кушев положението на постройката е най-лесно решимият проблем на лечебни заведения като тази в Ботевград. По думите му по-голям е казусът с неналичието на акушерки и медицински сестри в лечебното заведение. „ Заплатата на една здравна сестра е 850 лв., което не е малко, само че не им се работи “, сподели още шефът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР