Патриотите са основната опора на Путин. Не само електорална, но

...
Патриотите са основната опора на Путин. Не само електорална, но
Коментари Харесай

Александър Дугин: Часовникът на историята показва часа на патриота

Патриотите са главната опора на Путин. Не единствено електорална, само че историческа, обществена, онтологична. Патриоти (всякакви) в Русия са 85%. Либералите (съзнателни или несъзнателни) са към 15%. В елита процентът е противоположен - 85% либерали и 15% патриоти. Следователно, когато хората от народа споделят „ всички “, те имат поради 85%, които са в близост (и това са патриотите). Но елитите, когато споделят „ всички “, имат поради и 85% (но в тази ситуация хищници и поданици на Рубльовка). И още веднъж „ които са в близост “.

За Вожда в най-критичните обстановки е значима поддръжката на народа, обществото, масите, а това са 85% патриоти. Лоялността на елитите е значима в спокойно, умерено време. Когато всичко е наред в обществото и в света. Когато нещата станат проблематични, пропорциите се изместват към народа.

Много патриоти в действителност не харесват съотношението на патриоти и либерали в елитите. Освен това, като цяло всички патриоти не харесват това съответствие, само че патриотите показват неприязънта си по разнообразни способи.

Лидерът държи патриотите на гладни дажби, хранейки един непрокопсаник и един изменник много дълго време. Защо по този начин, мъчно мога да отговоря, само че е по този начин.

Патриотите (тоест 85%) не престават да бъдат патриоти, даже нещо да не им харесва.

Страхове (патриоти) и очаквания (либерали), че в този момент Лидерът, реагирайки на редица демарши на недоволни патриоти, ще стартира да се занимава с немъртви либерали и да флиртува с предатели - това е в разгара на СВО! - е изцяло безпричинно. Наклонът към либерализма е вероятен единствено след възобновяване на нормалността, а за това е належащо да се завоюва войната. Либералите пък наивно имат вяра, че нормализацията е допустима посредством сключването на „ неприличен мир ” (какъвто никой не предлага и няма да предложи). Патриотите се опасяват - също толкоз късогледо - от същото.

Резюме: патриотизмът на никое място няма да изчезне и степента му последователно, само че праволинейно ще нараства. Основното нещо е да останат лоялни към Лидера (и това е обвързване на патриота, изключително по време на война) и да изберете верните изрази за - от време на време напълно основателна - рецензия към неговото обграждане. Но някакво позволение за такава рецензия просто е належащо, с цел да не се упрекват непосредствено Лидера за грешките и следствията от тях, а неговият престиж е въпрос на суверенитета на страната. Окръжението би трябвало да разбере, че цената за високото им състояние е нуждата да поемат удара в сложен миг. Забраната за рецензия на Лидера е нужна, възбраната за рецензия на неговото обграждане ще сътвори големи опасности за цялата система като цяло и може да докара - в случай че нещо се обърка, а се случва нещо неприятно понякога (нека бъдем честни) - до прегряване, което ще се отрази на Лидера. Затова понякога болярите би трябвало да бъдат екзекутирани. Това е прерогатив на водача.

Така че патриотите като цяло няма от какво да се опасяват, а либералите няма на какво да се надяват. СВО в Русия е освен това от специфична военна интервенция.

Колко наивни са тези сили в Русия, които се надяват на бърз (срамен) мир, а в сегашните условия всеки мир за Русия би бил срам и капитулация.

Врагът енергично нападна Крим, както беше дадено. Опитвайки се да доближи до Москва. Днешната нощна офанзива с дронове на столицата е малко по-сериозна от предходната. И тогава е изцяло безсмислено да възкликваме - Как по този начин? Защо беше позволено? Това е просто война на живот и гибел.

И офанзивите на Крим и Москва, и потреблението на касетъчни снаряди, и подготовката на терористични офанзиви от врага в нуклеарни централи, и прехвърлянето на Ф-16 в Киев - всичко това са неумолими признаци на война, която идва към кулминационната точка си.

Само патриотите могат да завоюват война. Руските патриоти. Това разбираше даже интернационалистът Сталин. Всяко килване към демократизъм при такива условия би било самоубийство за властта.

Воюваме с русофобията, а тук стартират да циркулират чисто русофобски описи и закани за репресии против патриотите. Уж от боязън след протеста. Бунтът не е сподавен, а приписан на „ като че ли не някогашния “. Имаше такава красива остаряла съветска правна формула. И в този момент се обмисля екскурзия до Жешов или разходка до Киев.

Струва ми се, че възраждането на съветските либерали предходната седмица, опитите да се стартира - въпреки и онлайн - ловът на патриоти, базирайки се на хипотетичните фалшифицирани описи на нежелателни ЦИПСО, е същинска измама, ориентирана към изостряне на несъгласията сред патриотичното болшинство и управляващите. За положително би си коствало да се направи следствие – кой особено се е задействал и засилил, измисляйки си утопичен спор сред Кремъл и съветския народ. Ще бъде потребно за в бъдеще.

Ясно е, че измежду елитите има забележителен пласт скрити врагове - предходната седмица те излязоха от режима на безмълвие. Но на часовника на историята в този момент е часът на патриота. Не може да бъде другояче. А изборът на Путин – като знак на неговата национална поддръжка може да стане единствено на вълната на високия, съдбоносен и ясно дефиниран национализъм, Руската концепция. Технологията не работи, когато самата история се усеща. И през днешния ден е тъкмо по този начин.

Русия се пробужда. И никой не може да я спре. Остава единствено да ръководим процеса на Пробуждането.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР