Патрик Суейзи едва ли има нужда от подробно представяне –

...
Патрик Суейзи едва ли има нужда от подробно представяне –
Коментари Харесай

Да се изправиш лице в лице със собствената си смърт е най-бързият начин да разбереш що за човек си ~ Патрик СУЕЙЗИ

Патрик Суейзи надали има потребност от в детайли показване – с основни функции в два от най-любимите филми на всички времена: „ Мръсни танци “ и „ Призрак “. През февруари 2008 година Патрик заяви, че е болен от рак на панкреаса в финален етап. Борец по природа, той не разреши на злощастието да го смъкна на колене. В записките си „ Моят танц с живота “, той пресъздава целия си живот, в това число и персоналния си конфликт със гибелта. В последна сметка заболяването го надделя и той си отиде от този свят на 14 септември 2009 година, на 57 години. Но борбата му с рака бе значима както за феновете му, по този начин и за страдащите от заболяването по целия свят.

Факт е, че мъжете Суейзи не доживяват до същински старини. Баща ми умря на петсесет и седем – възрастта, на която съм в този момент. Неговият татко също умира млад, а множеството от чичовците ми даже не съумях да трансферират четирийсетте.

По някакъв метод постоянно съм имал възприятието, че ми е обещано лимитирано враме. Излъгах гибелта безчет пъти, като се стартира от злополуките с мотор, през произшествия с коне и аероплан и се стигне до балансирането върху парапета на прозореца с Дейвид Карадайн. В природата на Суейзи има нещо, което обича риска и Бог знае, че поех своя дял от него през годините. Навършвайки трийсет с към момента неувредено тяло и разум, си фантазирах, че съм се измъкнал безнаказано.

Когато лекарят ми съобще думите „ рак на панкреаса “, мозъка ми прониза една-единствена мисъл: мъртъв съм. Това беше първото, което ми хрумваше, в случай че чуех, че някой има рак на панкреаса, и нормално излизаше истина.

Прочетат ли ти смъртната присъда, през главата ти минават доста въпроси, от рода на „ Защо аз? “ и „ С какво заслужих това? “. След като шокът поизбледнее, мъчно е да не те обземе горест, да не се почувстваш белязан по неправдив метод.

Този първичен потрес бързо се трансформира в дъжд от укори и обвинявания към самия мен. Сам ли си го предизвиках? Могло ли е да постъпя по различен метод? Моя ли бе виновността?

Първите седмици след диагностицирането, измежду водовъртежа от разяснения на лекуването и медикаментите, благодарение на брачната половинка ми аз се борех да осмисля протичащото се. Опитвах се да упорствувам на всичките отрицателни страсти, които ми се струпваха – яд, тъга, обезсърчение – и започнах да си споделям: „ Живял съм повече от които и да била 10 души, взети вкупом. Животът ми беше страховит. Така че - умерено! “

Опитвах се по някакъв метод да приема протичащото се, само че тогава стана нещо необичайно. Просто не можех да го приема. Не бях в положение да позволи тази болест да ме отнесе, преди да съм се подготвил за това. И споделих на моя доктор: „ Покажи ми къде е врагът и аз ще се боря с него. “ Исках да схвана тъкмо с какво се сбълсквам, тъй че да мога да се оправя с заболяването, а не да очаквам тя да ме победи. В продължение на година и половина след слагането на диагнозата се съпротивлявах с цялата си сила.

Битката с рака е най-голямото предизвикателство и признание, което в миналото съм изживявал; тя съставлява странствуване измежду страсти, каквито не бях изпитвал.

Да се изправиш лице в лице със личната си гибел – това е най-бързият метод да схванеш що за човек си. От теб се смъкват всички ненужни нелепости, разкрива се твоята същина – мощните и слабите ти страни, методът, по който гледаш на себе си. Душата ти.

Така изникват непостижимите житейски въпроси: „ Има ли Рай? Ще отида ли там? Какъв е смисълът на живота и съдържа ли той освен това от моя личен егоизъм? Добре ли живях? Добър човек ли съм? “

Тези сложни въпроси с лека ръка могат да бъдат отхвърлени, в случай че занапред ти следва целият ти земен път. Но когато си изправен пред личната си гибел, те внезапно получават изцяло ново значение.

Месеците на битката ми с рака бяха нещо като прочувствено влакче на ужасите. Има дни, когато съм решен да пребивавам, до момента в който се открие лек, и същински имам вяра, че ще съумея. Но и дни, когато съм по този начин изтощен, че просто не знам по какъв начин да продължа. А би трябвало. Трябва да продължа да се движа напред по този начин, като че ли пред мен има дълготрайно бъдеще. С вярата, че заболяването е победима. Това е една обезверена, непреклонна увереност. Проклет да бъда, в случай че този кучи наследник ракът ме надвие. Опитва се да ме убие, само че аз ще му го върна.

През целия си живот в никакъв случай не съм се предавал; по този начин е било още в първия клас на гимназията, от деня, когато е ме нападнаха пет момчета едновременно. Няма да се предам и в този момент.

(Patrick Swayze in Ghost directed by Jerry Zucker, 1990)

(Patrick Swayze in Ghost directed by Jerry Zucker, 1990)

(Patrick Swayze in Ghost directed by Jerry Zucker, 1990)

(Patrick Swayze in Ghost directed by Jerry Zucker, 1990)

(Patrick Swayze in Ghost directed by Jerry Zucker, 1990)

(Patrick Swayze in Ghost directed by Jerry Zucker, 1990)

(Patrick Swayze in Dirty Dancing directed by Emile Ardolino, 1987)

(Patrick Swayze in Dirty Dancing directed by Emile Ardolino, 1987)

(Patrick Swayze in Dirty Dancing directed by Emile Ardolino, 1987)

(Patrick Swayze in Dirty Dancing directed by Emile Ardolino, 1987)

Снимки: theredlist.com, theplace2.ru

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР