Патовата ситуация около по-нататъшната помощ от САЩ и Европа кара

...
Патовата ситуация около по-нататъшната помощ от САЩ и Европа кара
Коментари Харесай

Bloomberg за помощта за Украйна: Какво ще стане, ако Путин победи?

Патовата обстановка към по-нататъшната помощ от Съединени американски щати и Европа кара съдружниците на Украйна да се замислят над нещо, което не желаеха да си показват от първите дни на съветската инвазия: че съветският президент Владимир Путин може да завоюва . С тези думи стартира разбор на американската организация Bloomberg.

С повече от 110 милиарда $ помощ, затънала в политически разногласия във Вашингтон и Брюксел, става все по-несигурно, какъв брой дълго Киев може да задържи съветските войски и да отбрани градове, електроцентрали и пристанища от офанзиви с ракети и дронове.

Европейските съдружници също така разглеждат рисковете, които " окуражената Русия " може да съставлява за членовете на НАТО в Източна Европа , споделят събеседниците на организацията. Твърди се, че те също по този начин се съмняват какъв брой надеждни ще бъдат гаранциите за защита от страна на Вашингтон.

И всичко това даже не регистрира обстоятелството, че Доналд Тръмп може да завоюва президентските избори в Съединени американски щати следващата година и да извърши обществените си обещания да се отдръпна от огромните съюзи и да подписа договорка с Путин във връзка с Украйна, напомнят създателите на публикацията.

Нарастващото възприятие на безпокойствие проникна в обществените изказвания на водачите. Те получават все по-груб звук. " Ако Украйна не получи поддръжка от Европейски Съюз и Съединени американски щати, тогава Путин ще завоюва ", сподели ирландският министър председател Лео Варадкар предходната седмица на среща на върха на Европейски Съюз. Срещата на върха не съумя да реши въпроса за отпущането на помощ на стойност 50 милиарда евро.
 ISW: Киев се бори с дефицит на въоръжение и закъснение на западната помощ
ISW: Киев се бори с дефицит на въоръжение и закъснение на западната помощ

Със закон Русия криминализира русофобията в чужбина

Пентагонът предизвести в понеделник, че, в случай че законодателите не одобряват законодателство, належащо за продължение на финансирането.

Разочароващите резултати от контранастъплението на Киев това лято, твърди Bloomberg, също повдигат въпроса до каква степен реалистична е декларираната цел на Украйна да си върне всички окупирани от Русия територии.

Европейски чиновници споделят, че Русия евентуално ще се стреми да завземе още повече територия и да унищожи повече инфраструктура, в случай че Украйна не получи оръжията, от които се нуждае, с цел да се отбрани.

Без дарба да се отбрани, споделят те, Украйна може да бъде принудена да одобри преустановяване на огъня при изискванията на Русия.

Съюзниците на Украйна - както Европейски Съюз, по този начин и Съединени американски щати - споделят, че помощта евентуално ще бъде утвърдена под някаква форма при започване на идната година . Но това надали ще докара до огромен пробив на бойното поле, разясняват чиновници, написа Bloomberg. Става все по-ясно, че войната може да продължи дълги години , споделят скептицизма си създателите на материала.
 Заради дефицит на муниции украинските войски лимитират своите интервенции
Заради дефицит на муниции украинските войски лимитират своите интервенции

Зимните условия пречат еднообразно и на двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР