Пътниците от влаковете, ударили кола вчера, чакали часове без храна,

...
Пътниците от влаковете, ударили кола вчера, чакали часове без храна,
Коментари Харесай

Пътниците във влаковете, ударили кола, чакали часове без храна и вода

Пътниците от влаковете, блъснали кола през вчерашния ден, чакали часове без храна, вода и информация Пет часа без различен превоз, без храна и вода, а и без информация какво тъкмо се случва, са чакали пасажерите от двата влака, които удариха автомобил на прелез наоколо до село Михайлово на 28 август. Като цялостен безпорядък дефинира обстановката Мариана Харизанова, която е пътувала с бързия трен от Бургас за София с група от хора с увреждания и се прибрала едвам рано тази заран.
 
Автобусен превоз за пасажерите от влаковете, взели участие в случая, не бил обезпечен, защото мястото е недостъпно, изясни Анатолий Атанасов, началник на отдел „ Превозна активност “. По същата причина не са доставени храна и вода, добави той. По думите му информация за това по кое време ще потеглят влаковете не са имали и самите чиновници на БДЖ, защото се е провеждало следствие.

 
260 души са пътували с двата влака, които удариха автомобил на железопътен прелез сред селата Михайлово и Борово във вторник следобяд. При случая почина лидерът на колата, който се е опитал да премине при сигнал и спуснати бариери. Заради следствените работи пасажерите чакали на мястото на произшествието пет часа.
 
" Никаква организация, безпорядък! Хората на открито, тъй като вътре е задушно във влака. Едни потеглиха по релсите със саковете си нанякъде. Нищо никой не изяснява. Самите те не знаеха. Но това е трагичното, че с рухването на вечерта децата и хората останаха без храна, без вода. Отделно седем души бяха с увреждания, т.е. хора в внимателно здраве, които също бяха оставени без храна и вода. Токът го стопираха, защото имаше разлив на гориво по релсите, а самата кола имаше газова бутилка. Добре, че най-малко ни пуснаха тока, като падна мрак. Бяхме измежду нищото пет часа и беше злокобно ", описа Харизанова.
 трен кола Михайлово БГНЕС-->
За четири композиции, които са престоявали поради произшествието е обезпечен автобусен превоз, само че за влаковете, взели участие в произшествието не е имало такава опция, защото свалянето на пасажерите е било рисковано, а мястото било недостъпно, изясни Анатолий Атанасов, началник на отдел „ Превозна активност “: " Поради спецификата на самото място, в което е спрял влакът след удара и сложната му досегаемост с авто превоз, както и съществуването на предпоставки за здравето на пасажерите при слизане от вагоните - съществувала е огромна разлика във височината на вагона и на балансовата призма. При това състояние съществуват предпоставки за увреждане здравето на пасажерите ".
 
Голяма част от пасажерите обаче са слезли от вагоните и са стояли на релсите, описа Мариана Харизанова: " Почти всички пасажери бяха по релсите и на открито, тъй като вътре беше задушно и топло ".
 
Анатолий Атанасов съобщи, че няма информация за това, че пасажери са слизали от вагоните. Според обясненията на чиновници на БДЖ, те са давали информация на пасажерите за обстановката. Не е имало точна информация обаче по кое време ще тръгне влака поради следствието: " Разследващите непрекъснато ги викат за информации, за показания ".
 трен кола Михайлово БГНЕС
Пътниците са се разтревожили и от обстоятелството, че влакът е потеглил с интонации при случая локомотив, уточни Мариана Харизанова: " Преди да тръгнем машинистите ръчкаха по локомотива, с цел да оправят кранче, което имало значимо значение за спирачките на локомотива ".
 
Атанасов изясни, че при удара на локомотива на трен 8612 е строшен кран за продухване на директната спирачка: " Локомотивната бригада го е изолирала, поправила го е ". Влакът е отпътувал с изправна спирачна система, увери той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР