Пътник на борда на полет на Alaska Airlines от Атланта

...
Пътник на борда на полет на Alaska Airlines от Атланта
Коментари Харесай

Пътник заплаши с бомба по време на полет в САЩ

Пътник на борда на полет на Alaska Airlines от Атланта до Сиатъл в сряда е упрекнат в отправяне на бомбена опасност, която е предиздвикала водачите да приземят самолета в Спокейн, Вашингтон, предава Асошиейтед Прес.

В документите, подадени в Окръжния съд на Съединени американски щати, се споделя, че 38-годишният Брандън Скот е изправен пред обвиняване за погрешна информация и машинация, заяви The Seattle Times, написа.

След като самолетът излетява в сряда следобяд, Скот връчва на стюардеса записка, в която се споделя, че има " няколко кг " самоделни експлозиви в ръчния си багаж и детонатор при себе си, се твърди в правосъдните документи.

Бележката на Скот изисква самолетът да бъде пренасочен към " всяко друго летище " и заплашва да убие всички в самолета, в случай че кацнат в Сиатъл. Бележката инструктира стюардесата да предизвести водача и ръководителите на полети, само че фа не безпокои другите пасажери на борда на самолета, се споделя в документите.

В бележката се споделя, че той ще се съобщи " спокойно " при идването си на пренасочената дестинация, съгласно правосъдната документи.

При идването си в Спокейн Скот е арестуван, само че претърсването от профилиран сапьорски екип не открива експлозиви, излиза наяве от информацията.

Скот споделил на следователите, че е отправил подправената опасност с вярата да бъде задържан, защото членове на всесилен картел са го чакали в Сиатъл, с цел да го убият. В документите не са включени други детайлности за вярванията му.

Скот е арестуван в пандиза на окръг Спокейн и е може да бъде наказан на до пет години затвор и допустима санкция от 250 000 $, в случай че бъде приет за отговорен. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР