Пътната полиция съобщава, че заради катастрофа движението по магистрала Тракия“,

...
Пътната полиция съобщава, че заради катастрофа движението по магистрала Тракия“,
Коментари Харесай

Полицията следи за водачи, които неправилно преминават през ЖП прелези



Пътната полиция оповестява, че поради злополука придвижването по автомагистрала „ Тракия “, при 70 км, в посока Бургас се реализира краткотрайно единствено в дейната лента.

Междувременно, полицията стартира интервенция в цялата страна, ориентирана към водачите, които погрешно минават през железопътни прелези. Ще бъдат глобени и водачите, които лишават преимуществото на пешеходци.

По време на интервенцията екипите на „ Пътна полиция “ ще наблюдават за погрешно пресичащи пешеходци. Подобни случаи са чести, обясниха от Министерство на вътрешните работи. Инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция.

" Цифрите са стряскащи във връзка с това за починали пешеходци за предходната година - 94 са пешеходците, които са блъснати на пешеходна пътека или са починали на самото пътно платно. Това е близо една трета от всички починали през предходната година ".

Не са малко  и случаите с хора, минали погрешно с колите си през жп прелези у нас.

" 11 пътни случая, от които 12 ранени лидера и участници в пътното придвижване и шест починали лица ".

От Пътна полиция установяваха още, че тук-там пътната маркировка не е в положително положение.

" Колегите, когато установяват съществуване на неизправна пътна маркировка, която не се вижда, се насочат съответните сигнални писма към стопанина на пътя, с цел да вземе ограничения ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР