„Пътната безопасност е колективна отговорност”, заяви старши комисар Янко Янколов

...
„Пътната безопасност е колективна отговорност”, заяви старши комисар Янко Янколов
Коментари Харесай

Седмица за превенция на детската пътна безопасност стартира във Видин

„ Пътната сигурност е групова отговорност”, съобщи старши комисар Янко Янколов – шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Днес той и началникът на бранш Пътна полиция гл. контрольор Владимир Герасимов оповестиха публично началото на Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност в област Видин.
„ Обръщам се към децата: Внимавайте, когато се движите по улицата, тъй като е рисково. Напомням на родителите: вашето държание е образец за вашите деца. Бъдете добър образец и спазвайте разпоредбите за придвижване – и като пешеходци, и като водачи. Апелирам към водачите на моторни транспортни средства – бъдете дисциплинирани и деликатни. И в никакъв случай не забравяйте, че децата са най-уязвими на пътя”, сподели още шефът на старта на самодейността – в региона на пешеходната пътека на ул. ”Райна Княгиня”, наоколо до най-голямото видинско учебно заведение.
Водачи на коли и пешеходци получиха листовки с потребни препоръки от пътните служители на реда. Поредица от открити уроци с беседи за сигурността на децата на улицата ще проведат пътни служители на реда през идващите седмици в образователни заведения от област Видин.
От началото на тази година до 20 септември на територията на Видинска област 28 деца и юноши са взели участие в пътнотранспортни катастрофи. Три от тях са били леко ранени: 5-годишно дете – пешеходец, 13-годишен пасажер в автомобил и 17-годишен недееспособен мотоциклетист. За благополучие, на територията на района няма починали деца при пътни произшествия.
Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност се организира в границите на обичайна полицейска акция „ Децата потеглят на учебно заведение!Да ги пазим на пътя!”. 30 септември е разгласен за Ден на предварителната защита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР