Пътна полиция затяга контрола през предстоящите празнични и почивни дни.

...
Пътна полиция затяга контрола през предстоящите празнични и почивни дни.
Коментари Харесай

Глобиха 127 пешеходци за седмица заради неправилно пресичане

Пътна полиция стяга контрола през идните празнични и почивни дни.

В дните 23, 24, 28, 31 декември и 3 януари е основана организация екипите на КАТ да подкрепят трафика на входовете и изходите на обитаемоте места и по главните пътни артерии за недопускане на образуването на колони. При потребност ще поемат и регулирането на придвижването.

Ще се следи за водачи с рисково държание, а също ще се подхващат и засилени инспекции на скоростните режими, недопускане шофиране след приложимост на алкохол и опиати, както и за шофиране от неправоспособни водачи.

От Столична дирекция на вътрешните работи обръщат внимание на пешеходците да бъдат дисциплинирани. Само за предходната седмица за погрешно секване са глобени 127 души, пресичали погрешно, а също и 79 водачи, които не са дали съответното преимущество на пешеходци.

През почивните дни предходната година сред 20 декември 2019 година и 1 януари 2020 година у нас са настъпили 195 тежки пътни произшествия с 15 починали и 260 ранен и. Повечето от тях са: боричкане на пешеходец, самокатастрофирало транспортно средство и произшествия сред транспортни средства.

Инцидентите се дължат най-много на позволено нарушаване от лидер, като най-честото е придвижване с несъобразена скорост, следвано от неправилна маневра, лишаване на преимущество на транспортно средство или на пешеходец.

Най-голям брой пътнотранспортни катастрофи са регистрирани в регионите на обитаемоте места, като в градовете те са 92 и с максимален брой починали и ранени.

Извън обитаемоте места максимален брой пътни произшествия са регистрирани по първокласните и третокласните пътища , само че максимален травматизъм - на пътищата от втори (3 загинали) и трети клас (2 загинали).

За същия интервал са открити над 47 500 нарушавания на ЗДвП и Кодекса за застраховането. За тези нарушавания са формирани повече от 7300 акта и 18 200 фиша.

За превишена скорост са издадени повече от 21 500 електронни фиша, над 470 водачи са били хванати зад кормилото след приложимост на алкохол, а 170 - след приложимост на опиати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР