Пастата помага за регулиране на нивата на кръвната захар. За

...
Пастата помага за регулиране на нивата на кръвната захар. За
Коментари Харесай

Диетолог посочи неочаквано полезно свойство на пастата

Пастата оказва помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар. За това приказва диетологът, претендент на медицинските науки Михаил Гинзбург .

Добре е да изберете паста от твърда пшеница. Такъв артикул дава задоволеност, а също по този начин понижава равнищата на кръвната заха р с помощта на съдържащия се в него глутен.

„ Глутенът е протеин, който забавя усвояването на въглехидратите и по този метод намалява гликемичния показател, т.е. понижава скоростта на асимилиране, отстранява пика в равнищата на кръвната захар “, изяснява специалистът.

Глутенът е протеин , който се намира в пшеницата, ръжта, ечемика и овеса. Твърдението, че глутенът е въглехидрат, е много известно, само че изцяло неправилно .

Безглутеновото хранене не е еквивалент на здравословно хранене. Няма научни доказателства в поддръжка на изказванието, че безглутеновите храни са по-здравословни.

Въпреки това лекарят предизвестява, че готвенето на паста до положение на " каша " е нездравословно. Това покачва гликемичния показател на продукта. Пастата е потребна в диетата в положение " al dente ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР