Паспортът за ваксиниране да е медицински документ, а не за

...
Паспортът за ваксиниране да е медицински документ, а не за
Коментари Харесай

Евролидерите обсъждат дали ваксината може да дава предимства за пътуване


" Паспортът за имунизиране да е медицински документ, а не за пътешестване на този стадий " - това са декларирали част от европейските водачи на провеждащата се видеоконференция, отдадена на отговора на Covid-19, съобщана БНР. Информиран източник прецизирал, че до момента са се изказали 12 от тях, както и висшият представител по външната политика Жозеп Борел.

Лидерите са подчертали, че остават доста въпроси за прозрачността и графика за доставка на другите ваксини.

По мотив ограничаващите ограничения те са декларирали, че границите би трябвало да останат отворени, само че са призовали за ограничение на пътуванията, които не са от първостепенно значение.

Страните членки на Европейския съюз би трябвало да приготвят още по-строги ограничения, с цел да противодействат на разпространяването на по-агресивни варианти на ковид през идващите няколко седмици. Това се споделя в оповестен през днешния ден отчет на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, представен от Франс прес.

Здравната организация на Евросъюза чака бързо нарастване на случаите на болест. И упорства също по този начин за ускорение на процеса на имунизация против ковид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР