Първото заседание в производството за дискриминация срещу лидера на Има

...
Първото заседание в производството за дискриминация срещу лидера на Има
Коментари Харесай

КЗД се заема със Слави Трифонов заради „Песен за Лена“

Първото съвещание в производството за дискриминация против водача на " ИТН " Слави Трифонов и компанията му " Седем-осми " АД е планувано за идната седмица, заяви " Сега " с позоваване на регистъра на Комисията за отбрана от дискриминация.

Жалбата е във връзка " Песен за Лена ", пусната в обществените мрежи и партийната тв " 7/8 " през февруари. Главен воин в нея е някогашният шеф на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова.

Жалбата в КЗД обаче не е подадена от Бориславова, а от юриста Геновева Тишева, която кара втори мандат като член на Комитета на Организация на обединените нации по премахването на дискриминирането по отношение на дамите. Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация " Български център за джендър проучвания ".

За производството пред КЗД първи заяви самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са създали песента, той е чувал единствено първия куплет и няма " визия защо пеят, само че би трябвало да имат свободата да я изпеят ".

Преди комисията да насрочи процедурата в намерено съвещание, тя минава през фаза " изследване ", по време на която се събират писмени доказателства, нужни за цялостното изясняване на проблема, като може да се употребяват и външни специалисти. КЗД може да постанова санкции и наказания, както и да прави наставления, в случай че откри нарушавания.

Междувременно Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение против " Седем-осми " АД поради въпросната ария. В желае си за 40 000 лева тя изяснява какъв брой наранена и смутена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи. Бориславова се закани да има и още искове, само че досега не е известно да са факт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР