Първото заседание на парламента за седмицата се провали, тъй като

...
Първото заседание на парламента за седмицата се провали, тъй като
Коментари Харесай

Оределият парламент не можа да се събере за заседание

Първото съвещание на Народното събрание за седмицата се провали, защото не се събраха нужните за това 121 депутати.

Основна роля за това изигра опозицията в лицето на Българска социалистическа партия. Вече седмици наред социалистите отхвърлят да влизат в пленарната зала за регистрация при започване на съвещанията. Мотивите им са политически – нежеланието да оказват помощ на ръководещите от ГЕРБ и „ Обединени патриоти ” да удължат живота на сегашния парламент.

Отсъстват и депутати, повалени от ковид, както и такива, които са лекари по специалност и са се върнали към упражняването й, с цел да оказват помощ в спешната здравна обстановка, при която не доближават медици.

Управляващите намерено дадоха израз на недоволството си от това, което считат за бойкот от страна на опозицията. След първия несполучлив опит за кворум, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева даде 10-минутна пауза, с цел да се посъберат депутати в пленарната зала. И натърти: „. На тези, на които им се работи, несъмнено. ”

При втория опит за регистрация Караянчева видя социалистите, които чакаха край вратите на залата, с цел да видят ще има ли съвещание макар техния протест. „ Колеги от Българска социалистическа партия, не надничайте през вратата. Когато имаме кворум, ще ви се обадим, с цел да влезете ”, ядоса им се шефът на Народното събрание. Когато и вторият опит за кворум не съумя, разпусна сътрудниците си и ги предложения да се явят на идващото съвещание в четвъртък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР