Първото уволнение от кабинета без мотиви и прието светкавично от

...
Първото уволнение от кабинета без мотиви и прието светкавично от
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Ето защо Кирил Петков уволни заместника на Сербезова

Първото уволняване от кабинета без претекстове и признато стремително от Народното събрание - на зам.-министъра на опазването на здравето доцент Георги Йорданов, може да стигне до прокуратурата, научи Lupa.bg. По наша информация той, сходно на щерка си Десислава с подправените дипломи, може да стане бърз клиент на обвиняването поради скандални корупционни схеми и корист със служебно състояние.

" Нека самичък да каже за какво ме уволни ", разгласи в сряда Йорданов, запитан за какво е била поискана оставката му, а причини за нея по този начин и не са били оповестени. Социалистът обаче съгласно доверени наши източници се е опитвал освен да кадрува свои хора, само че и е бил махленски в корупционни практики, свързани с доставката на медикаменти.

Твърди се, че Йорданов си е разрешил да назначава на основни позиции в Министерството на здравеопазването свои фрагменти против съответна сума за поста, като по този метод е бетонирал въздействието си.

След скоростното му уволняване червени настояват, че последният избавителен пояс за продължение на личните му далавери в родното опазване на здравето се назовава доктор Емил Караиванов. Бившият кмет на Асеновград и невролог по компетентност е препоръчан да оглави една от най-големите лечебни заведения в страната - УМБАЛ " Пловдив ", нарична от локалните Околийска.

На партийно равнище Караиванов е ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия, а доцент Георги Йорданов - негов заместител. В професионален обаче още от далечната 2006 година Караиванов постоянно е бил негов заместител. До 2009 година той заема поста заместител изпълнителен шеф на университетската болница, а по-късно е заместник-директор в „ Св. Мина “ в града под тепетата. И в двата интервала, и в двете здравни заведения изпълнителен шеф е точно доцент Георги Йорданов.

В първия си мандат като изпълнителен шеф на УМБАЛ " Пловдив ", доцент Йорданов прави обезверени опити за повдигане на капитала на страната за сметка на общините, а през 2011-а в Общинския съвет в Пловдив се подвига скандал, приключил с думите:

„ Йорданов, мирясай, жена ти зарежда болничното заведение! “, изречени от тогавашния ръководител на комисията по опазване на здравето в локалния парламент на града Лилия Учкунова.

По наша информация пък съответната причина за уволнението на Йорданов като заместител на проф. Асена Сербезова била в опит да уреди брачната половинка си Виолина Йорданов и безбройните компании, които ръководи, в главните доставки на медикаменти за страната. Тъкмо политиката за ръководство на медикаментите бе измежду неговите ресори в Министерство на здравеопазването.

Редакцията на Lupa.bg ще наблюдава кои от следните компании са сключили контракти с Министерство на здравеопазването за доставяне с медикаменти по Закон за обществените поръчки и процедурите за директно договаряне:

САНИТРИМ БЪЛГАРИЯ ООД, ВИТА ФАРМАСИ ЕООД, ВИТА ТРЕЙДИНГ ЕООД и ГЛОБОФАРМ ЕООД.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР