Първото си заседание проведе Общинският съвет на Бургас за мандат

...
Първото си заседание проведе Общинският съвет на Бургас за мандат
Коментари Харесай

Новите общински съветници на Бургас положиха клетва

Първото си съвещание организира Общинският съвет на Бургас за мандат 2019-2023 година. Тържествената сесия стартира с чуване на химна на Република България . Областният шеф Вълчо Чолаков поздрави новите съветници и им пожела да заслужат доверието на своите съграждани и да се трудят за просперитета на града. Пред присъсващите той сподели още: “Вярвам, че положителният управленец има световен светоглед, отворен е към новото, не е капсолован в своята партия. Убеден съм, че в тази зала има положителни управленци. Водете се от писаните, само че и то неписаните закони на етиката и морала. Общински консултант не е купа или орден, а отговорност и опция да направиш нещо значимо за града си. Направете го! “
Десет партии влязоха в новия общински съвет, което е с една повече от предният мандат.
ГЕРБ още веднъж е съществена политическа мощ с 24 съветници . Това са - Анелия Иванова, Антонио Душепеев, Георги Маринчев, Георги Дракалиев, Димчо Грудев, Евелина Михалева, Ивайло Колев, Иван Гаврилов, Калояна Живкова, Костантин Луков, Красимира Маркович, Николай Стоянов, Пеньо Мечков, Петър Статев, Севдалина Турманова, Сотир Сотиров, Тина Писарова, Тодор Йосифов, Юлиян Кулев, Юлиян Георгиев, Бойчо Георгиев, Борис Ангелов, Веселин Пренеров, Виолета Илиева.
В локалния парламент Българска социалистическа партия влиза с двама съветници повече и има общо седем представители.
За Средна европейска класа мандати получиха Константин Бачийски, Кирил Начев, Красимир Калудов, Христина Секлемова и Георги Събев.

За локалната коалиция „ Ние, жителите “ мандат получиха Бенчо Бенчев и Стоян Колев.
„ България на жителите “ има четирима съветници. Това са Живко Табаков, Костадин Андонов, Манол Тодоров и Стоян Грозев.
Съветници на НФСБ са Милен Ненчев и Боян Дяков.
От Съюз на демократичните сили влизат Георги Митев и Стоян Апостолов.
За Демократична България общински съветнищи са Иво Баев и Димитър Найденов.
Представител на Движение за права и свободи в общинският съвет е Шерафет Мехмед.
Новоизбраният кмет на Бургас Димитър Николов благодари на бургазлии, които са го избрали да продължи да работи за тях: „ Ще се постарая да оправдая гласуваното ми довери с доста труд и отдаденост. Декларирам, че ще съм кмет на всички, без значение от партийните им пристрастия. Имам концепциите и плановете да желая още повече за Бургас. Поискахте от мен благоустрояване, стопанска система, нови работни места и обществени грижи.Така вие написахте моята стратегия за новия мандат и аз съм задължен да я извършвам “.
Севдалина Турманова от ГЕРБ беше определена за ръководител на новия общински съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР