Първото състезание за любителско късометражно кино - Stara Zagora Short

...
Първото състезание за любителско късометражно кино - Stara Zagora Short
Коментари Харесай

Филмово предизвикателство започва в Стара Загора

Първото съревнование за любителско късометражно кино - Stara Zagora Short Film Challenge стартира в събота в Града на липите.
 
То се осъществя от Международния юношески център и Центъра за поддръжка за личностно развиване, със съдействието на Община Стара Загора и мол Galleria.
 
Състезанието ще се организира в интервала 2 – 8 октомври . За присъединяване са се записали над 20 запалянковци, които ще образуват снимачни екипи . Те ще имат 4 дни да измислят, снимат и инсталират пай филм, с дължина до 5 минути, а опитни лектори ще споделят с тях познания, преди оповестяването на конкурсната тематика. Създадените любителски филми ще бъдат показани на специфична киновечер, а жури ще отличи най-хубавия филм, сюжет, постановка, артист и актриса.

Началото ще бъде обещано на 2 октомври в 10.30 часа в мол Galleria, където участниците ще се проявят в работилници за сюжет и постановка, операторско майсторство и игра пред камера . В същия ден те ще научат тематиката, по която следва да развият креативния си план.
 
До 6 октомври, образуваните екипи би трябвало да предадат приключените си филми. Журито на състезанието ще има 48 часа да избере спечелилите в направленията на късометражното кино предизвикателство, както и да отличи трите най-хубави едноминутни видеа от състезанието „ Моята Стара Загора “ на мол Galleria.
 
На 8 октомври ще се организира специфична гала, в която ще бъдат показани приключените продукции и връчени премиите в конкурсните категории.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР