Първото и най-важно нещо е да започнем работа по Бюджета,

...
Първото и най-важно нещо е да започнем работа по Бюджета,
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Първото нещо е да започнем работа по Бюджета на София

Първото и най-важно нещо е да стартираме работа по Бюджета, който би трябвало да бъде признат януари 2024г., с цел да може положителните хрумвания да се трансфорат в положителни практики, а положителните политики изискват да бъдат финансирани.

Това съобщи пред БГНЕС претендентът за кмет на София от ПП-ДБ („ Спаси София “) Васил Терзиев. С него коментирахме какви са целите и решенията, които предлага.

Според Терзиев втората основна тематика като приоритет, е тематиката за сигурността. “Това е доста централно в нашата стратегия - опазването на всеки един човешки живот, и най-сетне да стартираме да съблюдаваме разпоредбите, с цел да можем да живеем в един по-уреден град. Третият ни приоритет е да се захванем с боклука. Столичния инспекторат да си влезе в ролята, и да спрем тази панорама на претъпкани и счупени кофи, които загрозяват града ”, разясни той.

По отношение на това кои браншове съгласно него са били недофинансирани и дали той би трансформирал тази процедура, Терзиев уточни: “Изключително значимо е да влагаме в бранша на културата и образованието, с цел да можем да създадем едно по-различно потомство, да мечтаем по-смело и да знаем, че е допустимо ”, счита той.

“Проблемите с презастрояването, които гледаме не са доста елементарно решими, защото там към този момент са се натрупали безсистемно строителство, липса на обществена инфраструктура, липса на транспортна инфраструктура. Там по-скоро е въпрос на запазване на всяко каре зелена повърхност, на всеки един имот, който е обособен за обществена инфраструктура, тъй че да можем дребното останало да го защитим ”, съобщи Терзиев.

Приоритет в програмата на Терзиев е и решаването на казуса с " Топлофикация - София ". “Трябва да се оздрави сдружението, което изисква дейна работа с страната. Всеки приказва за вложения, само че основният въпрос е, че общината би трябвало да оздрави сдружението ”, сподели той. А това е още един систематичен проблем за това по какъв начин се ръководят общинските сдружения, приключи претендентът за кмет./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР