Първоначално Германия хранеше големи надежди към ваксината на британската компания

...
Първоначално Германия хранеше големи надежди към ваксината на британската компания
Коментари Харесай

Ваксината на AstraZeneca стои неизползвана в Германия

Първоначално Германия хранеше огромни очаквания към имунизацията на английската компания AstraZeneca, до момента в който не се появиха първите информации за някои нарушавания в процеса на изследването ѝ че тя не е толкоз ефикасна, изключително за хора над 65 години. Макар Европейската организация по медикаментите (ЕМА) да утвърди имунизацията за всички възрастови групи, в Германия тя ще се употребява единствено за хора под 65 година Независимо от всичко, подозренията за препарата са налице, написа уеб сайтът Business Insider.

Към момента управляващите в немските провинции избират да държат имунизацията на AstraZeneca в складовете. От 7 февруари насам са употребявани единствено 50 000 дози от всички доставени 736 800 дози в цяла Германия. До края на месеца в страната ще дойдат още 1.8 млн. дози.

В Бранденбург, да вземем за пример, до момента не е допряна нито една доза от имунизацията. Властите настояват, че имунизациите с AstraZeneca стартират от сряда. Направени били 500 поръчки, само че дали ще се осъществят, е обособен въпрос.

Според Федералното министерство на опазването на здравето повода е, че измежду хората, искащи да се имунизират, както и измежду лекарите, има съществени подозрения за действителната успеваемост на тази ваксина. Затова и поръчките за използването ѝ ще бъдат отменяни накуп. Говорител на здравното министерство в провинция Саарланд удостовери, че управляващите са осведомени с отводи на хора да бъдат имунизирани с препарата на AstraZeneca.

Оправдан ли е скептицизмът във връзка с тази ваксина? Според последните изследвания, успеваемостта на AstraZeneca е 70 %, с 20 % по-малко от имунизацията на Moderna и Biotech. Сходна успеваемост демонстрират и сезонните ваксини против грип.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР