Първомартенската обредност заема важно място в годишния зимен цикъл и

...
Първомартенската обредност заема важно място в годишния зимен цикъл и
Коментари Харесай

Котел организира детски конкурс за изработка на най-красива мартеница

Първомартенската обредност заема значимо място в годишния зимен цикъл и с нея се отбелязва прехода от зимата към пролетта.В тази връзка Община Котел Ви предлага да участвате във второто издание на Националния конкурс за мартеници, отдаден тази година на тематика: “Пижо и Пенда ”.

В съревнованието могат да вземат участие деца и възпитаници /индивидуално или групово/ на възраст от 6 до 14 години. Всяка мартеница би трябвало да бъде направена ръчно. Участниците могат да се състезават единствено с една мартеница в раздели: най-автентична, пано и обемни кукли.

Художествената стойност и оригиналността ще са критериите за премиите.

Крайният период на изпращане на творбите е до 20 февруари 2024 година, в това число на адрес: 8970, гр. Котел, ул. „ Раковска “ № 62, Дирекция „ Социални и филантропични действия “.

Към всяка мартеница наложително би трябвало да бъдат посочени имената на участника, възраст, адрес, координати на родителите на детето /децата, както и телефон за връзка.

Най-красивите и истински мартеници ще бъдат наградени и подредени в галерия, ситуирана във фоайето на Община Котел. Първа награда- 100 лв., втора- 50 лв., трета премия – 30 лв.. Победителите ще бъдат оповестени на 1 март 2024 година на уеб страницата на Община Котел: www.kotel.bg.

Регламент на състезанието

Тема на състезанието:„ Най-красива мартеница – Пижо и Пенда “

Условия на присъединяване:

В състезанието могат да вземат участие деца и възпитаници /индивидуално и/или групово/ на възраст от 6 до 14 години. Всяка мартеница би трябвало да бъде направена ръчно. Участниците могат да се състезават единствено с една мартеница в раздели: най-автентична, пано и обемни кукли.

Чрез присъединяване си, създателите дават своето единодушие, мартениците им да се употребяват по преценка на уредниците след приключването на състезанието.

Изпращане на творбите:

Крайният период на изпращане на мартениците е 20 февруари 2024 година, в това число на адрес: 8970, гр. Котел, ул. „ Раковска “ № 62, Дирекция „ Социални и филантропични действия “.

На гърба на всяка мартеница наложително би трябвало да бъдат изписани четливо:

трите име на участника;

прецизен адрес;

възраст;

трите имена на родител;

телефон за противоположна връзка.

Награди:

I награда– 100 лв.

II награда– 50 лв.

IIIнаграда– 30 лв.

Победителите ще бъдат оповестени на 1 март 2024 година на уеб страницата на Община Котел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР