Първоинстанционният Висш съд в Белград отново одобри искането за екстрадиция

...
Първоинстанционният Висш съд в Белград отново одобри искането за екстрадиция
Коментари Харесай

Съдът в Белград одобри екстрадицията на Цветан Василев

Първоинстанционният Висш съд в Белград още веднъж утвърди настояването за екстрадиция на Цветан Василев, заяви сръбското издание " Инсайдер “. Съдиите са оповестили, че са изпълнени всички законовите предпоставки за предаването на някогашния банкер на българските управляващи. Решението не е дефинитивно.

„ Обжалване на посоченото решение се позволява до Апелативния съд в Белград в границите на три дни от деня на приемане на писменото копие от решението “, се споделя в изказването на Висшия съд.

Това е третият път, в който първоинстанционният съд взема решение в интерес на екстрацията. Досега процедурата постоянно е била спирана на втора инстанция. Ако Апелативният съд също удостовери решението за екстрадиция, последната дума е в ръцете на сръбското държавно управление.

" През 2012 година Цветан Василев купи сръбската фабрика за стъкло в Парачин. Въпреки че беше разгласен в Сърбия за огромен вложител, отговорностите на компанията се усилиха 70 пъти, откогато той пое фабриката. Тя е в неплатежоспособност, а против Василев е заведено наказателно дело за умишленото ѝ подтикване към банкрут ", написа в своята публикация " Инсайдър ".

Сръбската медия припомня, че през 2014 година българският предприемач подари 1,2 милиона динара на фондацията на Драгица Николич, която е брачна половинка на тогавашния президент на Сърбия Томислав Николич. Сръбският политик отхвърли да има " персонални контакти " с Василев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР