Първо, проверете – какво е вашето ниво на самочувствие? Начертайте

...
Първо, проверете – какво е вашето ниво на самочувствие? Начертайте
Коментари Харесай

Как да обичате себе си: три полезни упражнения

Първо, проверете – какво е вашето равнище на самочувствие? Начертайте отвесна линия на празен лист хартия. След това поставете точка, където смятате за належащо (като преди този момент сте си представяли, че тази точка сте вие ​​самите). Ако точката е сложена под междинното равнище, вие в действителност не се обичате. Ако е доста по-високо от средата на линията, вие обожавате себе си. Най-добрият вид е междинната точка, защото в този случай се отнасяте към себе си напълно съответно. Ако не сте доста удовлетворени от резултата от този тест, време е да преминете към упражненията!

Основното нещо, от което се нуждаете, е самообладание. Едва ли ще съумеете да овладеете упражнение номер 2 за първи път. Най-вероятно ще отнеме няколко седмици, само че резултатът си заслужава. Ако към момента не сте спортували, направете го. Физическата интензивност, работата върху тялото покачват самочувствието до небесни висоти.

Упражнение номер 1

Фокусирайте се върху това, което е положително във вас. Ключът към триумфа е в постоянното осъществяване.

Вземете лист хартия, разделете го на две. В първата запишете всичките си позитивни качества. Във втория – какво не харесвате в себе си и какво бихте желали да измененията. След това деликатно зачеркнете всяка дума от негативния лист. Откъснете тази част и унищожете (разкъсайте го на дребни части, пуснете го напразно, изгорете го). Запомнете останалия текст и си го повтаряйте постоянно всяка заран или вечер с формулировката „ Аз – …. “. След това вземете за предписание да добавяте по едно ново качество към този лист на всеки три дни.

Упражнение номер 2

Следете дали изпълнявате позитивната динамичност. Вместо да се сравнявате с другите, започнете да се сравнявате със себе си – този, който бяхте през вчерашния ден. Забележете всички положителни неща, които успяхте да извършите през днешния ден, даже в случай че те са дребни. Не пропускайте да се похвалите и да наблюдавате динамичността на процеса.

Упражнение номер 3

Заменете негативното с позитивното. Изпълнява се на стадии.

Създайте за себе-образ. Представете си го. Помислете единствено по какъв начин изглеждате, това би трябвало да е цялостна картина, която показва освен външен тип, само че и темперамент.

Променете настроението. Всичко, което наподобява отрицателно във вашето изображение, пробвайте се да измененията, като визиите тези детайли в по-благоприятна светлина. Например, в случай че виждате себе си като бавна и тази линия може да значи, че сте склонни да отлагате или мъчно стартирате нов бизнес, помислете, че същата линия ви защищава от импулсивно държание и ви дава опция. Претеглете всичко деликатно, преди да предприемете някакви дейности. Водете се от правилото „ Моите провали са в действителност триумфи, просто ги погледнах от неверната страна “.

Представете си своя повсеместен облик, по какъв начин изглеждате сега, в който постигнете мечтаната цел.

Направете филм. Сега дано този ваш нов облик го превърнете в ослепителен, непосредствен, атрактивен обемен пъстър филм за вас. Сравнете чувствата. Задайте си въпроса – какви промени усещате, когато сравнявате новосъздадения облик на себе си с изображението, което ви беше показано в самото начало? По предписание самочувствието мощно зависи от формата и наличието на самообраза. Когато обликът за себе си придобие позитивно наличие и се облече в задоволително интензивна форма, самочувствието се покачва.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР