Първо място, златен медал и значка спечели Никол Илиева, възпитаничка

...
Първо място, златен медал и значка спечели Никол Илиева, възпитаничка
Коментари Харесай

Третокласничка от Враца спечели златен медал в Тайланд

Първо място, златен орден и значка завоюва Никол Илиева, възпитаничка на Начално учебно заведение "Св. Софроний Врачански " на Международното математическо съревнование в Тайланд. Талантливата третокласничка показа освен Враца, само че и цяла България на олимпиадата в Банкок.
"В интернет попаднахме на надпреварата и с мама взехме решение на смешка да пуснем поръчка за присъединяване. Искахме да разберем какво е като премеждие. Аз обичам провокациите и взехме решение да се запишем. Националният кръг се организира в София на 28 декември. Самото съревнование мина, след към две седмици от Тайланд изпратиха квотата, която да се яви на финалното и не можех да допускам, че моето име е вътре. Аз пътувах с мама. Участвахме 1500 души от 12 страни. Някои от страните бяха Иран, Турция, Италия. Трети клас бяхме единствено двама души, а всички дружно, българите, към 40. "
Вчера кметът на Враца връчи подарък и парична премия на момичето. Калин Каменов подари на Никол и книгата „ 1 000 страници България “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР