Първо място в първото национално студентско състезание по административноправни науки

...
Първо място в първото национално студентско състезание по административноправни науки
Коментари Харесай

Първо национално състезание: Студенти показаха своите знания по административно право

Първо място в първото национално студентско съревнование по административноправни науки завоюваха тимовете на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, на Нов български университет (НБУ) и на Софийския университет " Св. Климент Охридски " , оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Върховния административен съд (ВАС) – уредник и хазаин на надпреварата.

Победителите получават парична премия от 500 лв. на тим и стаж във Върховния административен съд (ВАС). Отличията връчи заместник-председателят на Върховен административен съд Любомир Гайдов.

Присъдени бяха и специфични награди, които бяха връчени от арбитър Галина Солакова, ръководител на журито на надпреварата. Специална премия за най-хубав оратор беше присъдена на Николай Паскалчев от Югозападния университет „ Неофит Рилски “, а за най-хубава теза - на тима на Нов български университет.

Специалната премия на журито беше връчена на тима на Софийския университет – сборник и плакет на Върховния административен съд. Допълнително беше присъдена и още една специфична премия - на Нов български университет.

В първото национално студентско съревнование по административноправни науки през днешния ден участваха шест тима студенти от компетентност " Право " от шест университета. Тази заран беше изтеглен жребият за систематизиране на тимовете в трите правосъдни зали и кой коя теза ще пази - на административния орган или на жалбоподателя.

В проблема, който трябваше да разрешат студентите, ставаше въпрос за американски жител с дете от българска гражданка , което желае да изведе от България, и апелира директива на Министерство на вътрешните работи, която изисква единодушие от единия родител, когато детето пътува отвън страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

В привиден правосъден развой бъдещите адвокати трябваше да покажат своите познания по административно право. Арбитри на надпреварата бяха шестима висши съдии и трима съдии от Административен съд София - град и Административен съд - София област.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР