Първият заместник на държавната корпорация Роскосмос Максим Овчинников е починал

...
Първият заместник на държавната корпорация Роскосмос Максим Овчинников е починал
Коментари Харесай

Отново смърт в Роскосмос! Само на 40 г. почина зам.-шефът й

Първият заместител на държавната корпорация Роскосмос Максим Овчинников е умрял след тежко боледуване. Това заяви Дмитрий Рогозин, някогашен началник на Роскосмос, в своя канал в Telegram.

Той означи, че Максим Овчинников е болен отдавна, само че не даде детайлности. Рогозин го назова надарен икономист и админ.

" И той беше добър, заслужен човек. Много скърбя ", се споделя в известието.

През 2018 година, както означи Рогозин, той го поканил на поста първи заместител в държавната корпорация Роскосмос. Федералната антимонополна работа, където е работил преди, го пуснала с огромна принуда, там също го оценили.

Максим Овчинников работи сполучливо на новата си позиция. Според Рогозин той уверено е защитавал ползите на ракетно-космическата промишленост. Основното достижение било, че през годините на неговата употреба нямало невиждани спешни изстрелвания.

Според информация на официалния сайт на Роскосмос Овчинников е заемал длъжността заместител общоприет шеф по стопанска система и корпоративно ръководство. РБК уточнява, че той е бил на 40 години.
 Мистериозни смърти на съветски висши чиновници
През април 2022 година Владислав Аваев, вицепрезидент на Газпромбанк, бременната му брачна половинка и 13-годишната му дъщеря бяха открити мъртви в апартамент в Москва. Според проверяващите Аваев е прострелял членове на фамилията и по-късно се е самоубил.

През май 2022 г. бившият топ управител на Лукойл Александър Суботин почина в Митищи след сеанс с локални шамани. Медиите оповестяват, че са се пробвали да излекуват махмурлука му с отрова за жаби, само че сесията е приключила със гибел.

През юли 2022 година тялото на 61-годишния Юрий Воронов, общоприет шеф на транспортната компания Astra Shipping, която също е работила по арктическите контракти на Газпром, беше открито на територията на елитното вилно населено място „ Морски тераси “ на брега на Финския залив. Той умря от изстрел в главата.

Да напомним, че през април 2022 година синът на съветския олигарх Протосени заяви, че фамилията му е убито . Бившият основен счетоводител на Новатек, както и брачната половинка и щерка му са открити мъртви във вила в Испания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР