Първият въоръжен безпилотен кораб (ВБК), разработен в сътрудничество с турските

...
Първият въоръжен безпилотен кораб (ВБК), разработен в сътрудничество с турските
Коментари Харесай

Първият въоръжен безпилотен кораб на Турция готов за мисия

Първият въоръжен безпилотен транспортен съд (ВБК), създаден в съдействие с турските компании от отбранителната промишленост, е подготвен да нападна цели като изстрелва ракети.

Прототипът на първия въоръжен безпилотен морски кораб в Турция, беше изработен преди три години. Сега той стартира да се създава в Анталия от корабостроителница " Арес " и " Метексан Дефанс ".

ВБК може да се похвали с пробег от 400 километра и оптималната скорост от 65 км в час, както и локални криптирани връзки и благоприятни условия за на ден и нощно виждане.

Въпреки че ВБК може да служи в задачи за събиране на разследващи данни, той разполага и със система за командване и надзор, която разрешава всички негови придвижвания да бъдат отдалечено следени и ръководени.

Корабът е оборудван с противотанкова ракета с огромен обхват на деяние, създадена от турския производител на ракети Рокетсан.

Утку Аланч, основен изпълнителен шеф на корабостроителница Арес, сподели пред Анадолската организация, че ВБК е изцяло подготвена за употреба.

Симулационните изстрели също са осъществени сполучливо, сподели Аланч, добавяйки, че този план ще бъде приключен с действителни ракетни изстрели с бойни глави през идващите дни.

Казвайки, че приоритет са турските сили за сигурност, Аланч акцентира, че износът за другарски и съюзнически страни ще стартира в сходство с разрешенията, дадени от Министерството на националната защита.

Ние имаме опцията да произвеждаме над 50 кораба годишно и да ги приготвяме за употреба, добави той.

Ердал Торун, вицепрезидентът на " Метексан Дефанс ", също съобщи, че безпилотния транспортен съд е създаден напълно в Турция посредством съчетание на опита на две компании.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР