Първият в историята виртуален турнир по тенис с участието на

...
Първият в историята виртуален турнир по тенис с участието на
Коментари Харесай

Надал играе в първия ден на виртуалния турнир

Първият в историята виртуален шампионат по тенис с присъединяване на водещите състезатели от професионалния тур при мъжете и дамите - Откритото състезание на Мадрид, се открива през днешния ден в 16:00 ч. българско време. В конкуренцията ще вземат участие по 16 представители на AТР и WTA, разграничени в по четири групи по четирима.

В рамките на четири дни (27-30 април) те ще премерят сили посредством електронната игра Tennis World Tour, като всеки ще играе със личния си аватар на подпора PS4 в домашни условия. При мъжете внимание притегля група 1, в която са събрани Рафаел Надал, Анди Мъри, Гаел Монфис и Денис Шаповалов. При дамите пък най-силно наличие има в група 3, формирана от Каролин Вожняцки, Бианка Андрееску, Мадисън Кийс и Кристина Младенович.

Турнирът се открива с дуел от мъжката скица сред Диего Шварцман и Давид Ферер от група 2, а незабавно след края му ще стартира срещата Карла Суарес - Белинда Бенчич от група 1 при дамите. Не преди 16:30 ч. наше време пък е първият мач на Надал - против Шаповалов. Всички дуели от Mutua Madrid Open ще бъдат предавани онлайн в страницата на шампионата във Facebook.

Виртуалното събитие в Мадрид има благотворителен темперамент и ще обезпечи най-малко €50 000 в помощ на испанските здравни служби за битка с пандемията от ковид COVID-19. Отделно ATP и WTA обезпечават награден фонд от по €150 000, като участниците сами ще могат да преценяват какъв брой от парите да дарят в поддръжка на своите сътрудници от по-ниските равнища на международните класации, които сега са най-силно финансово наранени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР