Първият в историята на Марвел“ филм с китайски супергерой в

...
Първият в историята на Марвел“ филм с китайски супергерой в
Коментари Харесай

Китай няма да види китайските супергерои на Marvel

Първият в историята на „ Марвел “ филм с китайски супергерой в основната роля — „ Шан-Чи и легендата за десетте пръстена “, едва ли ще бъде показан в Китай. Насроченият за тази есен „ Вечните “, с новата група супергерои, поели щафетата от екипа на Отмъстителите, също е под въпрос, оповестява Deadline.

Перспективите „ Шан-Чи и легендата за десетте пръстена “ да получи достъп до китайския филмов пазар наподобяват все по-слаби. Това стана ясно откакто мнения, направени от звездата на кино лентата Симу Лю през 2017 година, тази седмица се появиха още веднъж и провокираха мощни безредици в китайските обществени медии.  

В изявление за CBC през 2017 година роденият в Канада артист приказва за родителите си, които са му разказвали за изискванията в Китай по време на комунистическото ръководство, като страна от „ третия свят “, където хората „ умират от апетит “.

Още преди 4 месеца през май Variety обърна внимание на репортаж на китайския държавен тв канал CCTV-6, отдаден на идните филми от киновселената на „ Марвел “. По неразбираеми аргументи в него се говорело единствено за осем от десетте идни министър председатели на студиото: „ Вечните “, както и „ Шан-Чи и легендата на десетте пръстена “ не били упоменати в ефира. Така че единствено ускорява описенията китайския супергерои няма да може да покаже уменията си пред китайската аудитория.  

Правителство на КНР и отделът за агитация, който наблюдава кино лентата, надали ще са склонни да проявят състрадание — мнения на родената в Китай режисьорка Клои Жао отпреди години изглежда станаха причина „ Земя на номади “, с който тя завоюва „ Оскар “ за най-хубав филм, да не бъде показан в родината ѝ.

Но това не е първият американски филм, който китайците стопират. „ Черната вдовица “ също не съумя да стигне до китайските киносалони, а към този момент не се и чака това да се случи. Нито пък „ Дисни “ е единственото студио, изправено пред сложни времена в страната, в която се продават най-вече билети за кино. 

Азиатските страни и най-много Китай, обезпечават значителна  част от приходите на холивудските блокбъстъри, само че въпреки всичко - поне до преди пандемията, най-големият пазар беше североамериканският. Тази тенденция към този момент се обръща. През 2018 година Холивуд оглави локалния локалният боксофис в 25 уикенда, следван от близко от китайски филми, които бяха първи   22 уикенда.

През първите осем месеца на 2021 година холивудските заглавия бяха осем пъти в класациите Топ 15, водени от застаряващата поредица  „ Бързи и гневни “ и  от преиздадения „ Аватар “, като делът на Холивуд на китайския боксофис се е сринал до шокиращите 9,5%, по данни на консултантската компания Artisan Gateway. Затова  първите два кино лентата в международния боксофис до момента през 2021 година са два китайски кино лентата — „ Здравей, мамо “ с 822 млн. $ и „ Детектив Чайнатаун ​​3 “ с 686 млн. $.  Трети е американският „ Бързи и гневни 9 “ с 681 милиона $.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР