Първият старт за 2021 г. във Формула 1 ще бъде

...
Първият старт за 2021 г. във Формула 1 ще бъде
Коментари Харесай

Първият старт за 2021г. във Формула 1 ще бъде отложен

Първият старт за 2021 година във Формула 1 ще бъде отсрочен, осведоми autosport.com. Гран При на Австралия по стратегия трябваше да се организира на 21 март на пистата „ Албърт Парк “ в Мелбърн.

Заради продължаващите да работят строги правила за ограничение на разпространяването на COVID-19 в Австралия, надпреварата евентуално ще бъде извършено на по-късна дата.

Това от своя страна може да докара до смяна в графика на останалите надпревари от календара на сезон 2021 във Формула 1, а самата конкуренция да бъде преместена в края на шампионата.

Подготвителните работи по трасето на „ Албърт Парк “ нормално стартират в края на януари, само че продажбата на билети по традиция започва по-рано. Сега обаче това не е станало. Очаква се формалната информация за отлагането на Гран При на Австралия да бъде оповестена в края на месеца.

Както е известно, поради пандемията от ковид сезон 2020 във Формула 1 протече при извънредно изменен формат. Много надпревари отпаднаха от календара, а в доста случаи имаше двойни стартове на една и съща писта в границите на седем дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР