Първият ретро парад в Добрич показва близо 100 превозни средства

...
Първият ретро парад в Добрич показва близо 100 превозни средства
Коментари Харесай

Ретро парад в Добрич показва автомобили, познати от снимки и филми

Първият ретро церемониал в Добрич демонстрира близо 100 транспортни средства - коли, мотоциклети, микробуси, колела, даже детски коли от предишния век. Тези транспортни средства от дълго време са изчезнали от пътищата и хората могат да ги видят единствено на фотоси и във филми, сподели за Българска телеграфна агенция Петър Георгиев, разпален запалянко, един от основателите на събитието, което се провежда със съдействието на общината и Съюза на българските автомобилисти.

Сред най-големите атракции на парада е лек автомобил, модел "Джаует ", от 1926 година с автентичен британски номер, благосъстоятелност на колекционер от Поморие. Подобни коли са се движели с двадесетина километра в час и в градски условия един от пасажерите е слизал, с цел да контролира придвижването и колата да мине, описа Петър Георгиев.

"Шевролет " от 1929 година, "Форд Алпине Тюер " от 1934 година, мотор "Харли Дейвидсън " от 1926 година и още редица ретромодели на притежатели от София, Благоевград, Видин, Бургас, Варна и други градове в страната са подредени в градския парк "Свети Георги ".

Спомен от близкото минало е "Трабант 600 ", създаден през 1963 година, с който притежателят му Кольо Тончев от Добрич е спечелил рали "Марица " тази година, изминавайки без проблем 700 километра през България, Гърция и Турция, описаха още уредниците на парада.

Леки коли "Москвич ", "Лада ", мотор "Ява " с ремарке, микробус "Баркас " също "връщат " 70-те и 80-те години на предишния век. По-късно през днешния ден най-атрактивните машини, показани на ретро парада ще бъдат наградени, а участниците ще преминат в шествие през Добрич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР