Първият работен ден на 39-ото Народно събрание се оказа ялов.

...
Първият работен ден на 39-ото Народно събрание се оказа ялов.
Коментари Харесай

Ялов първи ден на 49-ото НС. Депутатите спряха часовника и се разотидоха

Първият работен ден на 39-ото Народно заседание се оказа безплоден. Депутатите не съумяха да изберат ръководител на Народното събрание, стопираха часовника и се разотидоха.

 

До прекъсването на часовника се стигна, тъй като по конституция на първото съвещание на Народното събрание се избират ръководител и заместник-председатели.
 

По-рано не бе определен ръководител на Народното събрание. Не съумя нито излъченият от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Росен Желязков, нито претендентът на " Възраждане " Петър Петров.

 

На този декор Асен Василев от Политическа партия - Демократична България излезе с ексцентрично предложение - ръководителят на Народното събрание да бъде избиран на ротационен принцип.

 

След направеното предложение депутатите се отдръпнаха за 30-минутна отмора.

 

" Понякога е доста хубаво човек да е отвън Народното събрание ", сподели от трибуната Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, откакто депутатите се завърнаха в пленарната зала. 

 

" Гледайки по малкия екран, виждаме какъв брой унизителни сценки се случват. В парламентарната процедура има процедура, която се съблюдава или спечелилата партия избира ръководител, или има реализирано съглашение. Ние ще бъдем градивни и ще съблюдаваме парламентарната нравственос “, уточни той.

А по-късно председателстващият първото съвещание на 49-ият парламент Вежди Рашидов разгласи, че изборът на ръководител ще остане за на следващия ден.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР