Първият преносим параклис във Варненска и Великопреславска митрополия беше докаран

...
Първият преносим параклис във Варненска и Великопреславска митрополия беше докаран
Коментари Харесай

Жителите на село на Калина вече имат параклис

Първият портативен параклис във Варненска и Великопреславска митрополия беше докаран през днешния ден в село Калина, Община Генерал Тошево. Местните поданици до момента не са имали храм и посрещнаха с неспокойствие дребната черква, пропътувала 800 километра от Солун, където е направена.

Калина, Генерал Тошево

Железобетонният параклис прекоси цяла България и дойде тази заран в село Калина, като подранил коледен подарък за локалните поданици.

Отец Петър: " Да възпламенят свещичка, да се помолят. То следва сега да го обзаведеме това параклисче, да му пуснем ток. Надявам се, че до Нова година ще стане това, т.е. до Коледа, с цел да може да се отпразнуват тук и Рождеството на нашия Бог – Спасител Исус Христос. "
Решението за личен храм е взето на заседание в селото още преди 2 години, макар че непрекъснатите поданици тук през днешния ден са към 50.
Елида Драгнева, кметски наместник на село Калина: " Имаме младежи, имаме поданици тук в селото, дребни деца имаме, англичани, немци. Беше доста мъчно да се реализира това, само че в последна сметка към този момент успяхме – имаме параклис. " Кольо Колев: " Да има къде хората да си възпламенят свещичка, да почетат покойниците си. " Габриела: " Много е хубав, харесва ми и ще го навестявам постоянно. "
Средствата за изработването на параклиса – 22 хиляди лв. са от църковното настоятелство на село Преселенци, а тези за превоз и слагане – от Общината в Генерал Тошево и от донори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР