Първият по рода си конкурс за добри градски идеи, които

...
Първият по рода си конкурс за добри градски идеи, които
Коментари Харесай

Шест финалиста бяха избрани в конкурса за градски проекти "Градолюбители"

Първият по рода си конкурс за положителни градски хрумвания, които търсят стартово финансиране, завърши. " Градолюбители " e взаимен план на " Капитал Градове " в съдействие с посолството на Англия и имаше за цел да задейства хора и организации от разнообразни места, които имат концепция в някоя от областите: Зелена сила Чист въздух и превоз Околна и градска среда Води

В състезанието бяха подадени над 20 оферти от доста градове в страната. В продължение на две седмици, журито в състав Огнян Георгиев (редактор " Капитал Градове " и основател на конкурса), Даниел Джаксън - шеф акции и развиване, и Десислава Танева - аташе по обществена дипломация в английското посолство, Елица Панайотова (ръководител на " Зелена София ", проектант и урбанист) и Ангелина Тодорова (ръководител на звеното за съвещания към Фонда на фондовете), прегледа, оцени и подреди плановете. Бяха употребявани няколко критерия - до каква степен значим е казусът, който се адресира, какъв брой съответно и изпълнимо е решението, какъв брой опит има индивидът или екипът, какъв брой напреднали са, имат ли към този момент някакво финансиране и може ли да се употребява като решение и за други места.

На базата на това класиране бяха определени шест плана, които участваха във финалната фаза - персонални изявленията с комисията. Проектите са:

PollenNet: система за ранно предизвестие за поленови алергени ShoppingEnergy: по какъв начин пазарските колички могат да създават сила VarnaSpaces: начинания за развиване на градската среда във Варна BeePath: план за градски кошери и градини 042 fest: пространство за събития и диаспора в Стара Загора Покрив за образец: зелен покрив за справяне с " топлинните острови " в Димитровград

Всеки от тях изпрати малко видео и дава отговор на въпроси на комисията. След това бяха определени трите плана, които ще получат премиите на състезанието.

Награждаването ще се случи на 25 ноември в Пловдив, на събитието Среща на бизнеса и локалната власт на " Капитал Градове ". То ще се излъчва онлайн във фейсбук страницата на " Капитал ".

Първият по рода си конкурс за положителни градски хрумвания, които търсят стартово финансиране, завърши. " Градолюбители " e взаимен план на " Капитал Градове " в съдействие с посолството на Англия и имаше за цел да задейства хора и организации от разнообразни места, които имат концепция в някоя от областите: Зелена сила Чист въздух и превоз Околна и градска среда Води В състезанието бяха подадени над 20 оферти от доста градове в страната. В продължение на две седмици, журито в състав Огнян Георгиев (редактор " Капитал Градове " и основател на конкурса), Даниел Джаксън - шеф акции и развиване, и Десислава Танева - аташе по обществена дипломация в английското посолство, Елица Панайотова (ръководител на " Зелена София ", проектант и урбанист) и Ангелина Тодорова (ръководител на звеното за съвещания към Фонда на фондовете), прегледа, оцени и подреди плановете. Бяха употребявани няколко критерия - до каква степен значим е казусът, който се адресира, какъв брой съответно и изпълнимо е решението, какъв брой опит има индивидът или екипът, какъв брой напреднали са, имат ли към този момент някакво финансиране и може ли да се употребява като решение и за други места.
Благодарим Ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР