Първият от общо 14 паркомата беше монтиран тази сутрин на

...
Първият от общо 14 паркомата беше монтиран тази сутрин на
Коментари Харесай

Монтираха първия паркомат в центъра на Русе

Първият от общо 14 паркомата беше инсталиран тази заран на паркинга пред църквата „ Света Троица “. Той ще стартира да действа до две седмици, защото предстоят проби за въвеждането му в употреба.

​Предвижда се останалите устройства да бъдат ситуирани до края на годината в зоните за публично паркиране, с което ще улеснят водачите при заплащането на таксата. Чуждестранните посетители на града, които и досега не могат да заплащат посредством SMS, също ще могат употребяват услугата, в случай че разполагат с българска валута.

​Паркинг автоматът разрешава посредством тъчскрийн да бъде определено времетраенето на престоя, като за 1 час към този момент ще се заплаща такса от 1,20 лева Тарифата, която беше 1 лева допреди месец, беше изменена след гласувани на сесия на Общинския съвет промени в Наредба №18

​Устройството работи с монети и банкноти – монети от 0.10 ст. до 2 лева и банкноти до 10 лева, като ще връща и ресто – в монети от 0.10 ст. до 2 лева Фискален принтер ще отпечатва касова записка и билет за слагане на таблото на автомобила. При възможен проблем със заплащането е възложен телефон за контакт, на който жителите ще могат да се обадят за подпомагане.

​Устройствата за касово и безкасово заплащане ще действат и като зарядни станции за електрически автомобили. Те разполагат със лична охранителна камера, с корпус от неръждаема стомана, резистентен на атмосферни условия, и ще бъдат ситуирани в зони с 24-часово видеонаблюдение.

​Служителите, които сега събират таксите на останалите общински паркинги, няма да бъдат освобождавани. Предвидено е те да вземат участие в мобилни екипи по контрола, които ще наблюдават за МПС-та, които не са платили такса за престой. На такива транспортни средства ще бъдат поставяни скоби, а водачите им ще бъдат глобявани.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР