Първият официално обявен смъртен случай на пациент, заразен с новия

...
Първият официално обявен смъртен случай на пациент, заразен с новия
Коментари Харесай

Първи смъртен случай от щама Омикрон. Великобритания го докладва

Първият публично разгласен смъртен случай на пациент, инфектиран с новия вариант на ковид Омикрон е във Англия. Той беше оповестен от премиера Борис Джонсън, съобщи от Sky News. От появяването на първите известия за новия вариант досега не бяха регистрирани смъртни случаи в резултат на Омикрон, което укрепи очакванията, че разновидността може да е по-заразна, само че не толкоз рискова, колкото предходните разновидности.

Британският министър председател обаче предизвести обществено през днешния ден, че заразяването с нов вид на инфекцията може да докара до хоспитализация и гибел на пациента по време на посещаване в център за имунизация покрай Падингтън в Западен Лондон, Джонсън прикани хората да не помнят водещата догадка досега, че Омикрон е по-лека версия на ковид. Той напомни, че болестта се популяризира с висока скорост. „ Най-доброто, което можем да създадем, е да получим бустер дози от имунизацията допустимо най-скоро “, заключи политикът.

Ръководителят на английското министерство на опазването на здравето Саджид Джавид добави, че сега в лечебните заведения в Обединеното кралство има към 10 пациенти, разпознат омикронен вариант на COVID-19.

По-рано Джонсън разгласи, че на всички английски поданици на възраст над 18 години е позволено да получат третата си ваксина против COVID-19 преди края на годината, с цел да се борят с разпространяването на варианта омикрон. „ Нашите учени са уверени, че благодарение на третата доза – бустер – всички ще можем да повишим равнището си на отбрана “, акцентира английският министър председател.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР