Сякаш всички искат третия мандат, с изключение на ПП-ДБ, има

...
Сякаш всички искат третия мандат, с изключение на ПП-ДБ, има
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Възможно е да има завой и да се направи кабинет с втория мандат

Сякаш всички желаят третия мандат, като се изключи ПП-ДБ, има формула за него. Президентът има върху какво да размишлява - на кого и дали да го даде. Върху това попада фокусът. А това демонстрира, че няма ясна концепция накъде се отива. Тази позиция изрази в ефира на Би Ти Ви политологът Стойчо Стойчев.

Очевидно няма късмет за съдружен кабинет. Правителство на малцинството може да мине, само че ще бъде със състав, препоръчан от ГЕРБ, сходен на кабинета Габровски – с хора, които са били министри или зам.-министри. Няма да има искания, че са специалисти. Това ще бъде държавно управление, за което политическа отговорност ще носи ГЕРБ, уточни той.

По думите на Стойчев няма по какъв начин това държавно управление да бъде съдружно, тъй като никой не желае да поддържа кабинет с първия мандат на ГЕРБ с изключение на Движение за права и свободи. Няма от кое място да дойдат 6-те гласа, с които да бъде реализирано болшинство. Тук Костадинов е намерил нишата – дайте да съберем всички дружно и да създадем кабинет без ГЕБР и Движение за права и свободи, разяснява политологът.

Има опция да се вършат завои, даже ПП-ДБ да поддържат кабинет, в случай че президентът даде третия мандат „ Възраждане “. Защо обаче не загатваме втория мандат. Защо пък да не стане кабинет с мандата на Движение за права и свободи. Възможно е да се обмисля тази алтернатива, както беше през 2005 година. Имали сме казус. Освен това водачът на Движение за права и свободи поддържаше конституционните промени. Той желае да се направи кабинет, не споделям, че ще се случи, разяснява в хипотези Стойчо Стойчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР