Първият официален портрет на Чарлз Трети като монарх се оказа

...
Първият официален портрет на Чарлз Трети като монарх се оказа
Коментари Харесай

След скандалния червен Чарлз - няколко необичайни портрета на кралското семейство

Първият формален портрет на Чарлз Трети като монарх се оказа освен неочакван, само че и много спорен. Преобладаващо аленият му цвят провокира доста асоциации, които надали са били предстоящи от краля, а и надали са му допаднали.
 Защо новият портрет на крал Чарлз провокира толкоз доста мнения
Защо новият портрет на крал Чарлз провокира толкоз доста мнения

Доста от тях са отрицателни

Авторът му Джонатан Йео отбрани художественото си решение, като посочи, че е желал портретът " да бъде по-модерен " и че лицето на краля и аленият декор " работят толкоз добре дружно ".

Въпросният портрет не е първият, който провокира спорни реакции. Още преди няколко десетилетия портретът на Елизабет Втора, изработен от Анди Уорхол, беше признат нееднозначно. Ето и някои други образци.

Елизабет Втора от Анди Уорхол
 Снимка 665496

Създаден е през 1985 година като част от серия на американския художник, отдаден на ръководещите в оня миг кралици по света. За база е употребена снимка на кралицата от Сребърния й празник. Очевидно кралското семейство е харесало работата на Уорхол, тъй като е откупило четири от портретите, които са серия, за Кралската сбирка.

Кейт Мидълтън от Пол Емсли

Настоящата принцеса на Уелс се снабдява с първия си рисуван портрет през 2013 година Самата тя избира Емсли да бъде негов създател и, макар рецензиите към финалния резултат, тя намира картината за " брилянтна ".

Принц Хари от Елизабет Пейтън
 Снимка 665498

Американската художничката основава този необикновен портрет на принц Хари през 1998 година, като употребява негова фотография от постъпването му в колежа Итън.

Камила от Рут Хепел
 Снимка 665497

Портретът е поръчан през 2014 година, когато тя към момента е херцогиня на Корнуол.

Уилям и Кейт от Джейми Корет

Завършен през 2022 година, това е първият общ портрет на и Кейт Мидълтън. Корет е работил по тяхна фотография, като актуалните принц и принцеса на Уелс виждат картината при визитата си в музея " Фицуилям ", където тя е изложена за първи път, пишат Hello.

Елизабет Втора от Ролф Харис
 Снимка 665499

Харис има две срещи с починалата кралица, с цел да работи по портрета, който е показан за първи път в Бъкингамския замък през декември 2005 година има над 120 публични портрета от разнообразни художници, измежду които са Лора Найт, Люсиен Фройд и други.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР