Първият, но изключително искрен пълнометражен филм на Яна Титова, посветен

...
Първият, но изключително искрен пълнометражен филм на Яна Титова, посветен
Коментари Харесай

“Доза щастие” ще завладее големите екрани у нас от 8-ми ноември

Първият, само че извънредно откровен пълнометражен филм на Яна Титова, отдаден на търсенето на щастието, ще има своята публична премиера по кината у нас на 8-ми ноември. Завладяващата същинска история за зависимостта, която стои в основата на лентата “Доза щастие”, дава един проницателен и в същото време въодушевяващ взор към персоналните борби на едно младо момиче и тестванията, с които силата на волята се сблъсква още веднъж и още веднъж.

Още началните фрагменти от формалния филмов откъс на “Доза щастие”, който беше публикуван по-рано през днешния ден, се открояват със своята друга кино атмосфера и личен кинематографски почерк. Към към този момент оповестения актьорски състав, в който влизат обичани имена на безспорни млади гении като Александър Алексиев ( “Възвишение”) и Димитър Николов (носител на тазгодишната Награда за Полет в изкуството “Стоян Камбарев”), се прибавят още някои от най-любопитните и многопластови актьори у нас.

Режисьорът Яна Титова не се лимитира в креативните провокации и поверява основната роля в продукцията на приключилата актьорско майсторство в Лондон Валентина Каролева, която приема предизвикването и се превъплъщава в ролята на своята майка, Весела Тотева. Към подбора от гении се причислява магнетичният Иван Бърнев, прочут от емблематични функции в киното и театъра. Освен него феновете ще видят и Ирмена Чичикова с нейното завладяващо наличие, което ѝ носи театралната премия Икар и голям брой функции в български и непознати продукции, измежду които във кино лентата “Не ме докосвай”, спечелил “Златна мечка” на филмовия фестивал “Берлинаре” през 2018 година



Ролята на сестрата на Весела играе младата Лидия Инджова, позната от сериалите “Недадените” и “Дяволското гърло”, и получила международно самопризнание, с помощта на обстоятелството, че белгийската продукция “Зов за помощ” с нейно присъединяване беше номинирана за Оскар в категорията “Най-добър късометражен филм” на тазгодишната гала на Академията.

За нелеката задача да изиграят майката и бащата на Весела във кино лентата “Доза щастие” са определени едни от обичаните артисти от дребния екран и сцената – Силвия Лулчева и Васил Бинев, които ловко способстват за мощното и надълбоко прочувствено влияние. Към екипа от обичани актьори фрагментите от филмовия откъс прибавят и носителката на Икар за изцяло творчество Илка Зафирова, с нейното емблематично и незаменимо наличие.



Силно се отличава операторската работа на Мартин Балкански, снимал редица български и интернационалните продукции и съдействал за впечатляващата и завладяваща атмосфера на първите публични фрагменти от вдъхновяващата и красива история на “Доза щастие”. Сценарият на кино лентата, който излиза по кината на 8-ми ноември, е дело на Яна Титова и е основан на книгата на Весела Тотева “Падение и спасение”. Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР