Първият ми филм от тазгодишното издание на Sofia Biting Docs

...
Първият ми филм от тазгодишното издание на Sofia Biting Docs
Коментари Харесай

Преди да се усетиш / Before You Know It

Първият ми филм от тазгодишното издание на Sofia Biting Docs се оказа превъзходен избор – умен, покъртителен и забавен роман за трима колкото разнообразни, толкоз и идентични дядовци.

Различни, тъй като единият е вдовец от Флорида, някогашен боен, живеещ самотно в дребното си бунгало, вторият е негър политически деятел от Харлем, а третият е проницателен и артистичен притежател на гей бар в Текас. Общото е, че и тримата са хомосексуални мъже, които през целия си живот са търсели метод да живеят със своята различност.

Да се усещаш и мислиш друг е възприятие, познато на доста от нас по аргументи, които може и да нямат нищо общо със половата ориентировка. Затова постоянно ми е забавно да видя по какъв начин се оправят с това предизвикателство другите хора и откровено се удивлявам на тези от тях, които съумяват да трансфорат различността си в преимущество. И имам гей другари, за които това се отнася с цялостна мощ.За героите във кино лентата задачата беше с нараснала компликация. Впрочем, в живота нормално е по този начин. Възрастният Денис, живял дълго и в мир със брачната половинка си, по този начин и не съумя да свикне да поддържа връзка умерено и да се радва на свободата си. Симпатичният и образован Тай стана кум на най-хубавия си другар, само че трябваше да се помири с мисълта, че самият той в никакъв случай няма да се омъжи за колегата си, който избира да не обявява персоналния си живот. Затова пък Ричард, притежател на гей бар от 43 години – най-старото такова заведение в Тексас – прибрал безусловно от улицата изгонени гей деца и травестити, се радваше на голяма любов и пъстра и шумна напреднала възраст измежду “питомците ” си, които го обожаваха до един. Парадоксално, само че точно този от героите на кино лентата, който беше живял най-непримиримо и на инат на публичното мнение, в действителност беше най-щастлив.

На пръв взор – нищо ново. Именно тъй като всичко във кино лентата е истина, то наподобява по-възможно и по-близко. Остава единствено да го научим – умеенето да сме щастливи като себе си. Най-трудното на света.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР