Първият изцяло електрически автомобил на спортното подразделение на Hyundai –

...
Първият изцяло електрически автомобил на спортното подразделение на Hyundai –
Коментари Харесай

Поглед в бъдещето на електрическите спортни автомобили: IONIQ 5 N демонстрира трите стълба на N производителността

Първият напълно електромобил на спортното поделение на Hyundai – IONIQ 5 N, издига удоволствието от шофирането до нови висоти. Чрез потребление на технологии, заимствани от моторните спортове, IONIQ 5 N се придържа към трите съществени стълба на N продуктивността - Corner Rascal, Racetrack Capability и Everyday Sportscar.

Оптимизирана EV платформа: Поставянето на нови стандарти в света на динамичното шофиране
След наградените IONIQ 5 и IONIQ 6, IONIQ 5 N извежда електрическата модулна платформа (E-GMP) на Hyundai Motor Group на идващото равнище във връзка с продуктивност и динамичност. Двата електромотора са усъвършенствани тъй че да дават повече мощ, въртящ миг и реакция, създавайки основата на електромобил с висока продуктивност.

E-GMP платформата на IONIQ 5 N е първата, оборудвана с четвърто потомство 84kWh-а батерия на Hyundai, осигуряваща по-голяма изходна мощ.

Използваният двустепенен инвертор с нараснала енергийна успеваемост, разрешава развъртане на електродвигателите до 21 000 RPM и обезпечава 478 kW / 650 PS в режим N Grin Boost.

E-GMP обезпечава невисок център на тежестта и отмерено систематизиране на тежестта за усъвършенстване на управляемостта, а спомагателните подсилвания обезпечават изключителната динамичност на шасито.

Corner Rascal: Двумоторно AWD с ръководство, въодушевено от рали спорта, подсилава опциите за Corner Rascal
Вдъхновени от Световния рали шампионат, интегрирани задвижващи оси (IDA) се ползват както начело, по този начин и откъм гърба, и са подсилени, с цел да устоят на по-големия въртящ миг на електродвигателите, като в същото време понижават неподресорените маси дружно с 21-инчовите алуминиеви джанти. Монтажът на мотора и батерията е заздравен, до момента в който предните и задните подрами са модифицирани за по-добра странична неотстъпчивост.

За възстановяване на реакцията и противоположната връзка от кормилото, кормилната колона на IONIQ 5 N е подсилена за усъвършенствана неотстъпчивост. В допълнение, транспортното средство разполага със особено настроена система N R-MDPS (електрически усилвател на кормилото, инсталиран на рейка с „ по-късо “ предавателно отношение и усъвършенствана противоположна връзка). Тези усъвършенствания водят до по-директно и отзивчиво ръководство, което вдъхва по-голяма убеденост на водачите.



N Pedal е създаден като решение за справяне с тежестта и размер на електрическите автомобили, като в същото време се цели реализиране на характерности на ръководство, следени в спечелилите шампионата при конструкторите i20 N WRC на Hyundai. Тази умна софтуерна функционалност, е проектирана да обезпечи незабавна реакция при завиване и усъвършенствана сензитивност на педала на газта. На основата на технология, употребена в регенеративната спирачна система на i-Pedal, N Pedal дава приоритет на бързото завиване пред енергийната успеваемост.

N Drift Optimizer оказва помощ да се поддържа ъгълът на отклоняване посредством балансиране благодарение на голям брой контролери на автомобила.
Интегрираната функционалност Torque Kick Drift разрешава на лидера да симулира действието на съединителя на коли с ДВГ със задвижване на задните колела за сюжети на шофиране, които изискват по-незабавно иницииране на дрифт. Това е резултат от усъвършенствана технология за електронно ръководство.

N Torque Distribution обезпечава изменчиво систематизиране на въртящия миг сред двата задвижващи моста, което може да се контролира на 11 равнища. e-LSD (електронен диференциал с лимитирано приплъзване) на задната ос усъвършенства продуктивността и контрола при завиване. Допълнителните датчици на колелата и по-широкият работен диапазон на амортисьорите, дружно с нараствания им размер, уголемяват обсега на успеваемостта на електронно следеното окачване.

Hyundai N разгласява завладяваща видео поредност от три серии, които разкриват детайлности при създаването на IONIQ 5 N и трите стълба на продуктивност на N: Corner Rascal (серия 1 - 2 ноември 2023 година, 09.00 CET), Възможности за спортна писта (Серия 2, 6 ноември, 2023 година, 09.00 CET) и Everyday Sportscar (Серия 3, 9 ноември 2023 година, 09.00 CET).

В България, автомобилът ще се предлага от Индустриал Комерс, формалният дилър на марката Hyundai в страната.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР