Първият човек, преборил рак на костите, който става астронавт. Първият

...
Първият човек, преборил рак на костите, който става астронавт. Първият
Коментари Харесай

SpaceX разкри втория си космически турист

Първият човек, преборил рак на костите, който става астронавт. Първият човек с протеза в Космоса. Най-младият американец в орбитата на Земята в миналото.

Всички тези впечатляващи обстоятелства скоро ще се отнасят за 29-годишната Хейли Аркеноу, която през януари е била определена да се причисли към екипажа на първата напълно цивилна галактическа задача, проведена от SpaceX съобщи „ Би Би Си “.

Първоначално обаче е било належащо да не споделя вълнението си с никой. „ Запазих най-голямата загадка в живота си за месец и половина. Така че, в този момент мога да я споделя със света “, споделя Аркеноу.

За присъединяване ѝ в историческата задача бе обявено в понеделник от детската изследователска болница „ Сейнт Джъд “ в Мемфис, щата Тенеси. Там Аркеноу работи като медицински помощник през днешния ден, а като дете е била пациент поради израстък на костите.

По-късно тази година тя ще се качи на борда на ракета Falcon 9 във Флорида, а дружно с нея ще бъде и предприемачът Джаред Айзъкман, който ще е пълководец на полета. Милиардерът откупи останалите три места в капсулата и при започване на февруари разгласи решението си, че ще подари едно от тях на здравен служащ от женски пол в „ Сейнт Джъд “.

Все още не е ясно кои са хората, които ще заемат останалите две места в задачата. Единият от тях ще е „ заслужил бизнесмен, който употребява новата платформа за електронна търговия Shift4Shop “, която е благосъстоятелност на Айзъкман, а другият – донор на средства за „ Сейнт Джъд “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР