Първият български олимпийски шампион в бокса – Георги Костадинов, пожела

...
Първият български олимпийски шампион в бокса – Георги Костадинов, пожела
Коментари Харесай

Легендата Георги Костадинов: Ако остане хладнокръвна, Стойка ще спечели титлата

Първият български олимпийски първенец в бокса – Георги Костадинов, пожела на Стойка Кръстева да стане първата ни дама със златен орден от най-големия състезателен конгрес на планетата.

Родната националка ще се изправи в събота от 8:15 часа сутринта във заключителен конфликт за купата в категория до 51 кг против Бусе Чакъроглу (Турция).

Легендата Костадинов посъветва двукратната европейска шампионка, която е част от боксовия клуб на "Локомотив " София, да подходи внимателно в идната среща. Той самият завоюва златото точно в категория до 51 кг на Игрите в Мюнхен през 1972 година.

"Дотук Стойка се показва доста добре. Поздравявам я за достигнатия край. Сега е значимо да остане невъзмутима и да не допусне да прегори. Това е едно от главните неща. Първият рунд може да се окаже решителен. Там не би трябвало да се хвърля и да гони бърз резултат, тъй като съперничката й е доста бърза. Гледах мачовете и на двете. Определено е преодолима туркинята, само че би трябвало тактиката да е доста вярно подбрана. Смятам, че тактиката би трябвало да е друга, по отношение на предходните мачове, тъй като Бусе има напълно различен жанр. Работата на треньора ще бъде от основно значение”, показа пред БФ Бокс Георги Костадинов.

Легендата е убеден, че в неделя, след закриването на Олимпийските игри, Кръстева ще се завърне в България като първенец.

"Аз проправих пътя на златните медали при мъжете. Тя ще го направи при дамите. Вярвам, че ще се случи. Все отново сме и в една категория. Няма нищо инцидентно. За да го направи обаче, би трябвало да е спокойна. Не дотам, че да се успи, един тип казано, на кръга. Трябва да й трепва сърцето, само че ключът е в хладнокръвието – хладна глава и бързи крайници ", сподели още Костадинов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР