Първият български финансов трилър с добре подбран и преобладаващ звезден

...
Първият български финансов трилър с добре подбран и преобладаващ звезден
Коментари Харесай

Филмът “Спекуланти” става “Борсови играчи” и тръгва от 20-ти май

Първият български финансов трилър с добре селекциониран и доминиращ звезден каст, потегля на екран от 20-ти май, макар отлагането на премиерата му заради зародил спор сред член на креативния екип и продуцентите. След лека пауза, филмът, прочут досега под името “Спекуланти”, потегля в кината с промененото заглавие “Борсови играчи”. Причината е точно зародилият спор, който направи по този начин, че замислената за началото на април национална премиера се отсрочи.



Според продуцентите на кино лентата Христо Христов и Николай Христов, единият от съсценаристите и копродуцент Кузман Илиев, през месец май 2021 година, без знанието на екипа, записва комерсиална марка "Спекуланти " в Патентно ведомство на Република България. Дни преди плануваната премиера, в публично писмо до медиите, известният публицист и финансов специалист упреква продуцентите на кино лентата в кражба на интелектуална благосъстоятелност. За да може готовият план въпреки всичко да тръгне на екран, продуцентите се принуждават да трансформират името му на “Борсови играчи”. Останалите проблеми по зародилия се спор сред двете страни ще се вземат решение в бъдеще, по правосъден ред.



Междувременно, от 20-ти май, в над 60 киносалона в цялата страна, потегля публично “Борсови играчи” - филм с обещаващ капацитет да се хареса на българския фен заради друга, само че в това време завладяваща вниманието идея, както и поради ярката актьорска игра. Във кино лентата ще забележим в основните функции Александър Алексиев, Мариан Вълев, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Димитър Баненкин, Боряна Братоева, Пламен Манасиев.

Жанрът финансов трилър е извънредно предизвикателство за българския кино създател, защото на международен екран са се разписали редица завладяващи филми с тема, обвързвана с борсовата игра и измами, финансовия хъс и упоритости, примесени с доста риск - “Уолстрийт”, “The Big Short” и други. Подобна вълнуваща динамичност, подправен с финансов адреналин, е превъплътена и в “Борсови играчи” на явен и вълнуващ език за всеобщата публика и с впечатляващата игра на актьорския състав.

Историята:
Александър Алексиев се завръща на огромния екран, като този път се превъплъщава в ролята на Виктор Ангелов – млад академични учител по финанси в влиятелен български университет. Приятелката му Никол (Боряна Братоева), обаче не е задоволена от връзката им и се впуска в случка с съумелия борсов състезател Деян (Дарин Ангелов). Съкрушен от случилото се, Виктор стартира работа в брокерската компания на някогашния сътрудник на починалия му татко – Камен (Мариан Вълев), за да си върне Никол. След голям брой възходи и падения, алчността надвива и Виктор напуща Камен, започвайки работа при бащата на Деян – Рангел Вълканов (Димитър Баненкин). Там среща Ралица (Радина Кърджилова), която обаче е сътрудник под прикритие на ДАНС, проверяващ канал за пране на пари в структурите на Вълканов.
Ще успее ли Виктор да се измъкне чист най-после? Ще успее ли да се пребори още веднъж за сърцето на Никол? Ще узнае ли каква е истината зад гибелта на татко му?

Премиерна дата в България: 20 май 2022 година
Жанр: Финансов трилър
Световен пропагандатор: КОРУНД-Х ООД
Оригинално заглавие: БОРСОВИ ИГРАЧИ
Националност: България
Времетраене: 106 мин.
Формати: 2D
Режисьор: Георги Костов
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР