Първите огледи, извършени тази седмица от шведските власти на течовете

...
Първите огледи, извършени тази седмица от шведските власти на течовете
Коментари Харесай

Откриха детонации близо до газопроводите на „Северен поток“

Първите огледи, осъществени тази седмица от шведските управляващи на течовете от газопроводите „ Северен поток-1 “ и „ Северен поток-2 “ в Балтийско море, ускоряват съмненията, че те са резултат от бойкот, осъществен посредством детонации, нанесли обилни вреди, заяви Франс прес, като се базира на прокуратурата.

„ Установихме детонации покрай „ Северен поток-1 “ и „ Северен поток-2 “ в изключителната икономическа зона на Швеция, които са довели до обилни вреди по газопроводите ", съобщи специфичният прокурор, претрупан с следствието от шведска страна.  

„ Огледите, осъществени на местопроизшествията, ускоряват съмнението за сериозен бойкот. Събрани са доказателства на място, които ще бъдат проучени “, добави прокурор Матс Юнгквист.

Швеция разгласи, че подвига наложената в понеделник възбрана за достъп до зоната от няколко километра към мястото, която бе затворена за потребностите на следствието. Повече информация за метода, по който е било извършено подводното проучване не беше предоставена.

Шведската разследваща работа беше натоварена да управлява следствието дружно със специфичния прокурор и разнообразни ведомства.

Огромните течове на газ от „ Северен поток-1 “, породени от две детонации с незнаен генезис на 26 септември, стопираха в понеделник. По данни на шведската брегова защита по-малък теч от „ Северен поток- 2 “ е имало и през днешния ден.  

Много страни видяха в случилото се акт на бойкот. Подозирана за детонациите, Русия упрекна предходната седмица Съединени американски щати, които на собствен ред отхвърлиха тези изказвания.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР