Първите официални предавания на Радио София“ (днес Българско национално радио)

...
Първите официални предавания на Радио София“ (днес Българско национално радио)
Коментари Харесай

Започват денонощни излъчвания на радиопрограма Хоризонт

Първите публични излъчвания на Радио „ София “ (днес Българско национално радио) датират от 1935 година През 1945 година, с появяването на Предавател „ Христо Ботев “, стратегиите се назовават надлежно Първа и Втора стратегия. След 1960 година се употребява наименованието Българско радио. От 4 януари 1971 година I стратегия на Българското радио се назовава „ Хоризонт “.

Хоризонт е 24-часова информационно-музикална радиопрограма. Програмата е разграничена на блокови излъчвания с несъмнено времетраене. В дневните излъчвания „ Преди всички “, „ Хоризонт до обед “, „ 12 плюс три “ и „ Нещо повече “ се излъчват най-вече значима информация, изявленията, мнения и репортажи.

Информацията и мненията за спортните събития се излъчват дружно с другата информация и също по този начин в профилиран програмен блок в края на седмицата.

В неделя се излъчва предаването „ Неделя 150 “ като средище за дебати сред публицисти, политици, общественици по всички настоящи въпроси от седмицата.

Вечерите по „ Хоризонт “ са отдадени на музиката, с разнообразни излъчвания всеки ден от седмицата.

Всяка нощ от 00:15 до 3:00 часа се излъчва предаването „ Нощен Хоризонт “. Чрез отворените телефонни линии, слушателите, без постановка, могат свободно и умерено да показват мнението си по проблеми, вълнуващи обществото.

От 4:05 до 6:00 ч. е времето за „ По първи петли “. Предаването се излъчва всеки делник от студиото на една от петте районни радиостанции на БНР – Радио „ Варна “, Радио „ Пловдив “, Радио „ Шумен “, Радио „ Стара Загора “ и Радио „ Благоевград “.

Новините по стратегия „ Хоризонт “ се излъчват непроменяемо на всеки кръговиден час, с изключение в предаването „ Неделя 150 “, когато няма вести, а общата програмна комбинация разрешава новинарските излъчвания да бъдат включвани когато и да е на денонощието. Аналогично е и с настоящите, нетърпящи отсрочване къси мнения, изявленията, репортажи, кореспонденции от страната и от чужбина. В 00:00, 07:00, 12:00 и 19:00 часа стратегия „ Хоризонт “ излъчва осведомителните бюлетини на БНР.

Излъчва се най-вече занимателна музика, само че са показани всички музикални стилове, форми и жанрове.

24-часовата стратегия „ Хоризонт “ на Българското национално радио се предава на междинни и ултракъси талази за територията на цялата страна. Програмата се излъчва посредством сателит за Европа, Близкия изток и Северна Африка, както и по Интернет за целия свят.

Още от ХРОНИКИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР