Първите малки пловдивчани вече са записани в листите за имунизация

...
Първите малки пловдивчани вече са записани в листите за имунизация
Коментари Харесай

Нетърпеливи малки пловдивчани са записани първи в листите за ваксинация в Пловдив

Първите дребни пловдивчани към този момент са записани в листите за имунизация против COVID-19. Реално имунизацията на деца във възрастовата група 5-11 години ще започва в четвъртък. Това заяви за TrafficNews заместник-директорът на Регионалната здравната ревизия доктор Аргир Аргиров.

Той е провел през вчерашния ден среща с медици от УМБАЛ “Свети Георги “ и УМБАЛ “ Пълмед “, където са ситуирани двата имунизационни кабинета.

Взето е решение, че в УМБАЛ „ Св. Георги” имунизацията ще се прави от понеделник до четвъртък от 12:00 до 14:30 ч. Всеки искащ да имунизира децата си би трябвало авансово да резервира час на телефонни номера: 032 60 27 87 и 0884 91 72 16.

В УМБАЛ „ Пърмед” децата ще бъдат имунизирани в петък, събота и неделя от 12:00 до 14:30 ч. Записването на час там става на тел. 032 607 300 или на уеб страницата www.superdoc.bg.

Препоръката на медиците е в деня на имунизация детето да не страда от остро респираторно заболяване. Също по този начин би трябвало да се носи здравна документи при съществуване на съпътстващи болести и сложени ваксини.

„ Това работно време е условно. Никой няма да бъде върнат, даже и да няма авансово непокътнат час”, изясни доктор Аргиров.

И добави, че условието е на Здравното министерство, с цел да не се изхвърлят ваксини, защото флаконите съдържат 10 дози.

Припомняме, че на 20-ти в България дойдоха общо 42 000 дози от педиатричната ваксина на Pfizer/BioNTech. От тях за Пловдив са планувани 12 000 дози.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР