Първите американски сили пристигнаха в Румъния като подкрепление на съюзниците

...
Първите американски сили пристигнаха в Румъния като подкрепление на съюзниците
Коментари Харесай

Първите 100 американски войници пристигнаха в Румъния

Първите американски сили дойдоха в Румъния като подкрепление на съдружниците от НАТО в източния фланг след скупчването на съветски войски на границата с Украйна, сподели през днешния ден румънският министър на защитата Василе Динчу.

„ Американците дойдоха “, сподели той. „ Повече от 100 военнослужещи от специфичните сили на Съединени американски щати се образоват дружно с нашите специалисти по логистика, което значи, че няма да мине доста време, преди да дойдат другите войски “, сподели Динчу.

Съединените щати изпращат близо 3000 спомагателни бойци в Полша и Румъния, с цел да защитят Източна Европа от евентуално разпространяване на рецесията в Украйна, заяви Хина.
свързани новини34221на 26.01.2022
Пентагонът съобщи, че ще реалокира ударна ескадрила от към 1000 американски бойци от Вилсек, Германия, в Румъния. Що се отнася до Полша, войските започнаха да идват там в събота.

В момента Съединените щати разполагат с към 900 бойци в Румъния, член на НАТО от 2004 година, която има и система за защита от балистични ракети, някои от които са част от силите на НАТО, а някои от които са там по обособени двустранни съглашения, оповестява БГНЕС.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР