Първите 48 бежанци, разпределени от ситуационния център към външното ни

...
Първите 48 бежанци, разпределени от ситуационния център към външното ни
Коментари Харесай

В Благоевградска област пристигнаха първите 48 украински бежанци



Първите 48 бежанци, разпределени от ситуационния център към външното ни министерство, дойдоха в Благоевградска област.  Те са настанени в два частни хотела в Сандански и в общинския хотел към спортната база в Гоце Делчев.

27 дами и деца от региона на Одеса дойдоха следобяд в Сандански. Сред тях е и Радмила, майка на  четири момчета:

" Напуснахме дома си поради децата, за да  бъдем живи. Имам четири момчета - най-малкият е Макс, Костя, Саша и Даня. Там, където живеем се чуват гърмежи, има пукотевица, доста военни машини, на всички места. Много хора са в суматоха, не знаят какво да създадат, бягат в разнообразни направления... Това, което претърпяваме не може да се опише. Искам и се апелирам за мир в целия свят. Надявам се, въпреки и краткотрайно, да ни приемете като част от вашите фамилии. 

Бежанците бяха настанени в  два хотела в центъра на  курортния град.

Кметът Атанас Стоянов пое ангажимент да им даде всичко належащо като храна и здравна грижа, защото част от децата са доста дребни:

" В диалог с тях се оказа, че някои имат потребност от такава помощ, тъй че сме отсреща. Да се постараем в действителност те да се почувстват като вкъщи си в Сандански и надлежно да намерим работа за тези, които желаят ".

Късно нощес първата група бежанци е пристигнала и в Гоце Делчев. 12 деца и техните майки са настанени в хотела на общинската спортна зала. Има кухненско съоръжение, обезпечена е храна. Тази вечер или на следващия ден сутринта се чакат още 20 бежанци.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР