Първи за вота в парламентарните избори отвориха изборните секции в

...
Първи за вота в парламентарните избори отвориха изборните секции в
Коментари Харесай

Изборът в чужбина: Денят на вота започна с хаос в Турция, в Италия секциите са 22

Първи за вота в парламентарните избори отвориха изборните секции в Окланд и Крайстчърч в Нова Зеландия.

В Италия, изборните секции са 22. За гласоподаване са се записали над 2500 българи. Избирателните секции са по цялото продължение на Апенините, в основните и по-важни градове на 13 области. Изключение е селището Акониа ди Куринга в Калабрия.

Българите в Германия, които са към 300 000, гласоподават в 69 секции.

На територията на Обединеното кралство ще отворят 35 секции за гласоподаване. Към избори те има огромен интерес от страна на пребиваващите на Острова българи. Първоначално бяха поискани близо 90 секции, само че бяха позволени 35, защото страната към този момент не е в Европейски Съюз.

Потенциални гласоподаватели в Гърция, където са разкрити 20 секции, са непрекъснато живеещите българи, както и работещите в страната. Не се чака мощна изборна интензивност, тъй като заетите в туризма към момента не са почнали работа.

В Турция предварителни заявления са попълнени от 21 000 души. Изборният ден стартира с безпорядък и кавги поради декларациите, които би трябвало да се попълнят от всеки български жител, решил да гласоподава в чужбина. Пред изборните секции имаше хора, чакащи да дадат своя глас още преди началото на изборния ден.

Още в самото начало на изборния ден в секцията в Авджълар СИК трябваше да организира съвещание и да реши къде би трябвало да се попълнят декларациите от тези гласоподаватели, които не са ги попълнили онлайн. С 4 гласа за и 3 срещу – решението беше това да става авансово, а пред СИК да се поставя единствено автограф. Минути по-късно решение в секцията дойдоха покровители и беше свикано ново съвещание на СИК, а решението беше променено - декларациите да се попълнят в самата секция. Опашката от гласоподаватели растеше, усилваше се и напрежението.

11 секции в Белгия и 2 в Люксембург отварят порти за сънародниците ни.
Сънародниците ни в Русия могат да гласоподават в посолството ни в Москва и в българските консулства в Санкт Петербург и Екатеринбург.
Министерство на външните работи заяви, че е съумяло да обезпечи разкриването на рекорден брой секции за гласоподаване чужбина – 465.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР